Ειδήσεις ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ 2017· SURVIVOR· ΤΖΟΚΕΡ· ΣΕΙΣΜΟΣ· ΚΑΙΡΟΣ Λιακάδα 34 Αθήνα ΚΑΙΡΟΣ

Ακροβατώντας πάνω απο τους καταρράκτες - ΒΙΝΤΕΟ

Ακροβατώντας πάνω απο τους καταρράκτες - ΒΙΝΤΕΟ
Διαδώστε αυτό το άρθρο

 

Επιλογή κατηγορίας

Τελευταία ενημέρωση: 18.06.2012 | 16:10
Πρώτη δημοσίευση: 18.06.2012 | 16:03

Ο κασκαντέρ Νικ Βαλέντα αψήφησε τον δυνατό άνεμο και την βροχή και διέσχισε την απόσταση των 550 μέτρων από τις ΗΠΑ στον Καναδά, περπατώντας πάνω σε ένα συρματόσχοινο δύο ιντσών.

Το επικίνδυνο εγχείρημα του κασκαντέρ που κινηματογραφήθηκε, παρακολούθησαν χιλιάδες. Ο Βαλέντα ξεκίνησε να περπατάει πάνω από το Goat Island, και σε ύψος 46 μέτρων πάνω από τους καταρράκτες.

Είναι η πρώτη απόπειρα του είδους στους Καταρράκτες του Νιαγάρα εδώ και περισσότερα από εκατό χρόνια.

Ο Βαλέντα είναι εκπρόσωπος της έβδομης γενιάς των διάσημων "Ιπτάμενων Βαλέντα" και η οικογένειά του κάνει ακροβατικά νούμερα κι επικίνδυνα εγχειρήματα εδώ και τουλάχιστον 200 χρόνια.

Όχι όμως χωρίς απώλειες, καθώς δύο μέλη της σκοτώθηκαν την ώρα της δουλειάς, περιλαμβανομένου του προπάππου του Νικ, το 1978.

Ο Νικ χρησιμοποίησε ιμάντα ασφαλείας με το οποίο ήταν δεμένος στο συρματόσχοινο -- ένα μέτρο ασφαλείας στο οποίο επέμενε το ABC, το αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο το οποίο κάλυψε τα έξοδα της ζωντανής μετάδοσης του νούμερού του.

Ο 33χρονος υπολόγισε ότι το συνολικό κόστος του εγχειρήματός του θα ανέλθει σε 1,3 εκατομμύρια δολάρια, περιλαμβανομένης της κατασκευής και της τοποθέτησης του συρματόσχοινου καθώς και της έκδοσης των αδειών και της λήψης μέτρων ασφαλείας και από τις δύο πλευρές των συνόρων.
Διαβάστε

Ένας άντρας έπεσε από τους καταρράκτες του Νιαγάρα και σώθηκε

    Διαδώστε αυτό το άρθρο