Πέμπτη, 25 Απρ.
19oC Αθήνα

Ακτή Ελεφαντοστού: Κατέλαβαν το σπίτι του έκπτωτου προέδρου

REUTERS
Κατελήφθη από τις δυνάμεις του Ουαταρά, η κατοικία στην οποία βρισκόταν οχυρωμένος ο Γκμπαμπό . Άγνωστο ακόμη αν ήταν μέσα ο έκπτωτος πρόεδρος.
Πυρά βαρέων όπλων πυροβολικού ακούσθηκαν σήμερα το πρωί στο Αμπιτζάν, όπου οι δυνάμεις του αναγνωρισμένου από τη διεθνή κοινότητα προέδρου της Ακτής Ελεφαντοστού Αλασάν Ουαταρά συγκρούονται με τις δυνάμεις του αντιπάλου του Λοράν Γκμπαγκμπό σε μία τελική επίθεση εναντίον των τελευταίων οχυρών του απερχομένου προέδρου, σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες.

Τα πυρά προέρχονται από την περιοχή του Πλατό, όπου βρίσκεται το προεδρικό μέγαρο.

 Οι δυνάμεις του Ουαταρά ανακοίνωσαν νωρίτερα ότι κατέλαβαν το προεδρικό μέγαρο έπειτα από σφοδρές συγκρούσεις, χωρίς να διευκρινίζεται εάν ο Λοράν Γκμπαγκμπό βρισκόταν εκεί.

Χθες , ελικόπτερα του ΟΗΕ και των γαλλικών δυνάμεων επέδραμαν εναντίον στόχων κοντά στην προεδρική κατοικία και σύμφωνα με τον γενικό γραμματέα του ΟΗΕ Μπαν Κι-μουν στόχος των επιθέσεων ήταν η προστασία των αμάχων και δεν αποτελούν κήρυξη πολέμου εναντίον των δυνάμεων του Λοράν Γκμπαγκμπό.

Ο γενικός γραμματέας του ΟΗΕ εξήγησε ότι οι δυνάμεις του Γκμπαγκμπό κλιμάκωσαν τη χρήση βαρέων όπλων πυροβολικού εναντίον των αμάχων πολιτών.

    Στην Ουάσινγκτον, ο πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα ζήτησε χθες το βράδυ από τον απερχόμενο πρόεδρο Λοράν Γκμπαγκμπό να σεβασθεί τη θέληση των συμπατριωτών του και “να σταματήσει να διεκδικεί την προεδρία’.

    Ο αμερικανός πρόεδρος επανέλαβε την έκκληση των ΗΠΑ προς τον απερχόμενο πρόεδρο κατά τη διάρκεια τηλεφωνικής του επικοινωνίας με τον πρόεδρο της Γκαμπόν Αλι Μπόνγκο Οντίμπα.

 

 

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε