Παρασκευή, 29 Μαρ.
25oC Αθήνα

Ακυρώσεις και καθυστερήσεις στο αεροδρόμιο της Φρανκφούρτης

Περίπου δύο στις δέκα πτήσεις ακυρώθηκαν σήμερα στο αεροδρόμιο της Φρανκφούρτης λόγω της απεργίας των ελεγκτών εναέριας κυκλοφορίας που έχει προγραμματιστεί μέχρι το πρωί της Πέμπτης στις 06:00 ώρα Ελλάδος και για την οποία δικαστήριο αναμένεται να αποφανθεί εντός της ημέρας.

Το αεροδρόμιο της Φρανκφούρτης είναι το τρίτο μεγαλύτερο της Ευρώπης και μέχρι στιγμής έχουν ακυρωθεί 235 πτήσεις από τις 1.260 προγραμματισμένες, ενώ σε 40 πτήσεις υπήρξαν καθυστερήσεις σύμφωνα με τον εκπρόσωπο της Fraport, της διαχειρίστριας εταιρίας του αεροδρομίου της Φρανκφούρτης.

Ωστόσο, το χάος αποφεύχθηκε μετά την απόφαση δικαστηρίου που τελικά απαγόρευσε στους ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας να απεργήσουν σε ένδειξη αλληλεγγύης προς τους συναδέλφους τους ελεγκτές εδάφους, οι οποίοι άρχισαν τις κινητοποιήσεις στις 16 Φεβρουαρίου διεκδικώντας καλύτερες αποδοχές και όρους εργασίας και προκαλώντας σοβαρά προβλήματα στην κίνηση του αεροδρομίου.

Συνδικάτο και εργοδοσία αναμένεται να βρεθούν σήμερα ενώπιον του δικαστηρίου το οποίο θα αποφανθεί για την απεργία των ελεγκτών εδάφους που άρχισε πριν από περίπου δέκα ημέρες.

Το συνδικάτο προειδοποιούσε να παραλύσει το μεγαλύτερο γερμανικό αεροδρόμιο ωθώντας την Fraport, την εταιρία Lufthansa που έχει το κεντρικό της σημείο στη Φρανκφούρτη και τον εργοδότη των ελεγκτών εναέριας κυκλοφορίας, και τη γερμανική υπηρεσία Αεροπορικής Ασφάλειας (DFS) να προσφύγουν στη δικαιοσύνη.

Το Fraport διαβεβαιώνει ότι καθημερινά εκτελείται το 80% των πτήσεων, κυρίως οι διηπειρωτικές πτήσεις, με τη βοήθεια πρώην ελεγκτών εδάφους που έχουν συνταξιοδοτηθεί και κλήθηκαν εκτάκτως να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους, ειδικά εκπαιδευμένων για την περίσταση υπαλλήλων και την επιμελητειακή βοήθεια της Lufthansa.

Οι διαπραγματεύσεις μεταξύ του GdF και του Fraport βρίσκονται στο σημείο μηδέν, αλλά το συνδικάτο έχει προειδοποιήσει ότι εξετάζει το ενδεχόμενο απεργίας αρκετών εβδομάδων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Συμβαίνει και στη Φρανκφούρτη: απεργία έως την Παρασκευή

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε