Πέμπτη, 25 Απρ.
19oC Αθήνα

Αλ Κάιντα: Η επίθεση στην CIA ήταν η εκδίκηση μας

ΦΩΤΟ REUTERS
ΦΩΤΟ REUTERS

 

Η Αλ Κάιντα φέρεται να υποστήριξε ότι η βομβιστική επίθεση αυτοκτονίας σε βάση των ΗΠΑ…

 

στο Αφγανιστάν η οποία στοίχισε τη ζωή επτά πρακτόρων της CIA αποτέλεσε “εκδίκηση” για τους θανάτους μαχητών σε επιθέσεις από μη επανδρωμένα αμερικανικά αεροσκάφη στο Πακιστάν. Αυτό ανακοίνωσε ο όμιλος παρακολούθησης της δραστηριότητας εξτρεμιστικών οργανώσεων στο Διαδίκτυο SITE σήμερα Πέμπτη.
 
Ένας Ιορδανός, που κατονομάστηκε ως Χουμάμ Χαλίλ Άμπου Μουλάλ αλ Μπαλάουι και φέρεται να ήταν τριπλός πράκτορας, πυροδότησε τα εκρηκτικά που ήταν ζωσμένος μέσα στη βάση, που βρίσκεται στην επαρχία Χοστ, την 30ή Δεκεμβρίου 2009. Η επίθεση ήταν η πιο αιματηρή για τη CIA από το 1983.
 
Ο “επικεφαλής” της αλ Κάιντα στο Αφγανιστάν Μουσταφά Άμπου αλ Γιαζίντ υποστήριξε πως ο βομβιστής έγραψε στην διαθήκη του πως η επίθεση είχε στόχο την εκδίκηση για τους “ενάρετους μάρτυρές μας” και κατονόμασε διάφορους εξτρεμιστές οι οποίοι έπεσαν νεκροί από πλήγματα αμερικανικών UAVs, σύμφωνα με το SITE.
 
Ανάμεσά τους ήταν ο Μπαϊτουλάχ Μεσούντ, ηγέτης των Πακιστανών Ταλιμπάν, που κατηγορείτο από το Ισλαμαμπάντ για μια σειρά επιθέσεων, περιλαμβανομένης κι εκείνης η οποία στοίχισε τη ζωή της πρώην πρωθυπουργού Μπεναζίρ Μπούτο τον Δεκέμβριο του 2007. Ο Μεσούντ σκοτώθηκε από πύραυλο που έπληξε το σπίτι του πεθερού του τον Αύγουστο της περασμένης χρονιάς.
 
Ένας ακόμη ήταν ο Άμπου Σάλεχ αλ Σομάλι, που φέρεται να ήταν μέλος της “ηγεσίας” της αλ Κάιντα και να είχε σχεδιάσει επιθέσεις στην Ευρώπη και στις ΗΠΑ, ο οποίος σκοτώθηκε από επίθεση μη επανδρωμένου αεροσκάφους στο Βόρειο Ουαζιριστάν τον Δεκέμβριο του περασμένου έτους.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε