Τρίτη, 23 Απρ.
21oC Αθήνα

Αλ Τζαζίρα: Έκοψαν το σήμα του στην Αίγυπτο και απειλεί με μηνύσεις

Αλ Τζαζίρα: Έκοψαν το σήμα του στην Αίγυπτο και απειλεί με μηνύσεις

Το αραβικό ειδησεογραφικό δίκτυο Αλ Τζαζίρα ζήτησε από τις αιγυπτιακές αρχές να ξαναρχίσει η μετάδοση του σήματός του μέσω του δορυφόρου Nilesat, απειλώντας ότι σε διαφορετική περίπτωση θα προσφύγει στα δικαστήρια.

Το κανάλι, που κάλυπτε την πολιτική αναταραχή στην Αίγυπτο, υποστηρίζει ότι ο δορυφόρος Nilesat σταμάτησε να το μεταδίδει στον αραβικό κόσμο αφότου οι αιγυπτιακές αρχές το διέταξαν να διακόψει τη λειτουργία του στη χώρα.

Σύμφωνα πάντα με το Αλ Τζαζίρα, το σήμα του, που μεταδίδεται από άλλους δορυφόρους, δέχεται παρεμβολές σε ορισμένες περιοχές της Μέσης Ανατολής με αποτέλεσμα να επηρεάζεται η κάλυψη των γεγονότων στην Αίγυπτο.

«Το Αλ Τζαζίρα προειδοποίησε την αιγυπτιακή εταιρεία (Nilesat) ότι θα προσφύγει στη δικαιοσύνη ζητώντας αποζημίωση για σοβαρή ζημία που προκλήθηκε στο ίδιο και το κοινό του» αναφέρεται στην ιστοσελίδα του καναλιού.

Την Τρίτη το κανάλι είχε αναφέρει ότι περίπου 12 μικρότερα αραβικά τηλεοπτικά δίκτυα διέκοψαν το πρόγραμμά του προκειμένου να μεταδίδουν τη δική του εκπομπή.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε