Σάββατο, 20 Απρ.
15oC Αθήνα

Αλαλούμ με τον South Stream – Βουλγαρία: Πάγωσε ο αγωγός, ΕΕ: Τα έργα συνεχίζονται

Αλαλούμ με τον South Stream – Βουλγαρία: Πάγωσε ο αγωγός, ΕΕ: Τα έργα συνεχίζονται

Σύμφωνα με δημοσιεύματα, η Βουλγαρία αν και έχει ανκοινώσει ότι έχουν παγώσει τα έργα για τον αγωγό South Stream, αυτά συνεχίζονται στο λιμάνι της Βάρνας στη Βουλγαρία.

«Η Βουλγαρία λέει ότι έχει “παγώσει” τα έργα για τον South Stream, αλλά σωλήνες συνεχίζουν να καταφθάνουν» αναφέρεται χαρακτηριστικά σε δημοσίευμα ειδησεογραφικού ιστότοπου
Σύμφωνα με το  euractiv.com, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ανακοίνωσε πως έχει λάβει γνώση ενός βίντεο που αποκαλύπτει ότι έχει δημιουργηθεί ένας ειδικός χώρος στο λιμάνι της Βάρνας στη Βουλγαρία, όπου σωλήνες που θα χρησιμοποιηθούν για την κατασκευή του αγωγού φυσικού αερίου συνεχίζουν να φθάνουν, παρά τις διαβεβαιώσεις από την κυβέρνηση της χώρας ότι το έργο έχει παγώσει.
Όπως επίσης αναφέρεται, ένα βίντεο που δημοσιεύθηκε από την εφημερίδα Dnevnik, δείχνει ότι συνεχίζονται τα έργα στο λιμάνι της Βάρνας ενώ σωλήνες παραδίδονται για τον αγωγό South Stream.

Ερωτηθείσα σχετικά, μια εκπρόσωπος της Επιτροπής δήλωσε ότι η Επιτροπή είναι ενήμερη για τα δημοσιεύματα του τύπου και το εν λόγω βίντεο. Ωστόσο, πρόσθεσε ότι η Επιτροπή θεώρησε ότι η κατασκευή είχε ανασταλεί, και ότι δεν επιθυμεί να σχολιάσει το κατά πόσον η παράδοση σωλήνων συνιστά παραβίαση.

Διαβάστε επίσης:
Επανέναρξη των συνομιλιών για την κατασκευή του αγωγού South Stream ζητά η Ρωσία


“Βραχυκύκλωμα” στις σχέσεις Σόφιας – Βρυξελλών για τον αγωγό “South Stream”


Για υποχώρηση της Σόφιας για τον αγωγό South Stream κάνουν λόγο αναλυτές

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε