Τετάρτη, 24 Απρ.
21oC Αθήνα

Αλεπού μπήκε σε σπίτι και επιτέθηκε σε δυο μωρά!

Αλεπού μπήκε σε σπίτι και επιτέθηκε σε δυο μωρά!

Μια αλεπού κατάφερε και τρύπωσε σε σπίτι το ανατολικό Λονδίνο και επιτέθηκε σε δίδυμα κοριτσάκια την ώρα που κοιμόντουσαν τραυματίζοντάς τα σοβαρά!

 Το περιστατικό έγινε στο Χάκνι το βράδυ του Σαββάτου, ενώ οι γονείς των διδύμων έβλεπαν τηλεόραση.

 Η αλεπού φαίνεται ότι μπήκε στο σπίτι από την πόρτα της εσωτερικής αυλής, η οποία είχε παραμείνει ανοιχτή επειδή έκανε ζέστη.    Οι γονείς κάλεσαν τις υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης αφού κυνήγησαν το ζώο.
 Τα μωρά τραυματίστηκαν και τα δύο στα χέρια, ενώ το ένα έχει τραυματιστεί και στο πρόσωπο και νοσηλεύονται σε σοβαρή αλλά σταθερή κατάσταση.

    Η εμφάνιση αλεπούδων είναι πλέον συχνή σε αστικές περιοχές της Βρετανίας, αλλά οι ειδικοί υποστηρίζουν ότι είναι εξαιρετικά σπάνιες οι επιθέσεις σε ανθρώπους.

    Η αλεπού πιάστηκε σε παγίδα, που έβαλαν οι αρμόδιες αρχές στον κήπο της οικογένειας. Το ζώο θανατώθηκε νωρίς σήμερα το πρωί αφού ένας κτηνίατρος αποφάνθηκε ότι δεν είναι ασφαλής η μεταφορά του.

   “Οι αλεπούδες είναι δειλά πλάσματα κι αυτό φαντάζει ως ένα σπάνιο περιστατικό”, αναφέρει η βρετανική φιλοζωϊκή οργάνωση RSPCA.

 Ο σύμβουλος σε θέματα προστασίας των ζώων Τζον Μπράιαντ, είπε στο ραδιόφωνο του BBC ότι δεν είχε συναντήσει ξανά περιστατικό με επίθεση αλεπούς εις βάρος ανθρώπου σε αστική περιοχή.

   “Πρόκειται για παράξενο περιστατικό. Έχω ακούσει μόνο δύο περιπτώσεις στα 40 χρόνια που ασχολούμαι με αλεπούδες- μία (επίθεση) ήταν σε γερμανικό ποιμενικό και η άλλη σε γάτα”.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε