Παρασκευή, 29 Μαρ.
17oC Αθήνα

Άλλα 2.000 άτομα απολύει η Fiat

Άλλα 2.000 άτομα απολύει η Fiat

Η διεύθυνση της αυτοκινητοβιομηχανίας Fiat σχεδιάζει να στείλει στο ταμείο ανεργίας εκ περιτροπής άλλους 2.000 εργαζομένους της, σύμφωνα με πηγές στα ιταλικά συνδικάτα.

Οι εργαζόμενοι αυτοί απασχολούνται στην παραγωγική μονάδα του Πομιλιάνο Ντ’ Άρκο, έξω από την Νάπολη, και η διεύθυνση της ιταλικής αυτοκινητοβιομηχανίας σχεδιάζει να τους θέσει στο ταμείο ανεργίας από την 26η Νοεμβρίου ως την 9η Δεκεμβρίου.

Η περίοδος αυτή προστίθεται στις άλλες δυο εβδομάδες «υποχρεωτικής διακοπής της παραγωγής» που έχει ήδη αποφασιστεί από την 29η Οκτωβρίου ως την 12η Νοεμβρίου. Στην συγκεκριμένη μονάδα παράγεται το νέο Fiat Panda.

Η απόφαση της διεύθυνσης της εταιρείας να κάνει χρήση της διαδικασίας εκ περιτροπής εργασίας και παραπομπής εργαζομένων στο ταμείο ανεργίας αποδίδεται στην συνεχιζόμενη μείωση των πωλήσεων αυτοκινήτων τόσο στην Ιταλία, όσο και σε ολόκληρη την Ευρώπη.

Στις αρχές της ερχόμενης εβδομάδας ο διευθύνων σύμβουλος της Fiat, Σέρτζιο Μαρκιόνε είναι προγραμματισμένο να συναντηθεί ξανά με τις συνδικαλιστικές οργανώσεις Cisl και Uil, για να τους παρουσιάσει τα σχέδια αναδιάρθρωσης του ομίλου.

Από τον διάλογο αυτό μέχρι στιγμής έχει αποκλειστεί το μεγαλύτερο συνδικάτο της χώρας, το κεντροαριστερό Cgil.

Διαβάστε

Το Σάββατο κρίνεται το μέλλον της Fiat

 

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε