Ειδήσεις ΤΖΟΚΕΡ· ΣΕΙΣΜΟΣ· ΚΑΙΡΟΣ ΑΘΗΝΑ· ΟΑΕΔ Λιακάδα 16 Αθήνα ΚΑΙΡΟΣ

Αλλαγές στο εργασιακό και στην Ισπανία

Αλλαγές στο εργασιακό και στην Ισπανία
Ο πρωθυπουργός της Ισπανίας
Διαδώστε αυτό το άρθρο

 

Επιλογή κατηγορίας

Τελευταία ενημέρωση: 03.06.2010 | 08:44
Πρώτη δημοσίευση: 03.06.2010 | 08:44

 
Μέχρι τις 16 Ιουνίου θα φέρει στο ισπανικό Κοινοβούλιο τις αλλαγές προς μία «ευέλικτη» αγορά εργασίας η κυβέρνηση, ανεξαρτήτως του εάν θα έχουν φέρει αποτέλεσμα ή όχι οι διαπραγματεύσεις με τα συνδικάτα και τους εργοδότες.
 

 
Όπως ανέφερε ο Ισπανός πρωθυπουργός Χοσέ Θαπατέρο, το υπουργικό συμβούλιο «θα εγκρίνει τις αλλαγές στις 16 Ιουνίου, είτε υπάρξει συμφωνία είτε όχι», χαρακτηρίζοντας τις μεταρρυθμίσεις απαραίτητες για τη μείωση της ανεργίας και την τόνωση της αγοράς εργασίας.
 
Η κυβέρνηση βρίσκεται εδώ και μήνες σε συνομιλίες με τα συνδικάτα και τις ενώσεις εργοδοτών για το ζήτημα. Τα συνδικάτα αποτελούν σημαντικούς συμμάχους της σοσιαλιστικής κυβέρνησης σημειώνει το Reuters, και η απώλεια της στήριξής τους από τον Θαπατέρο -ειδικά σε μία περίοδο που η δημοτικότητά του πέφτει εξαιτίας του πακέτου λιτότητας- θα στοίχιζε αρκετά στην κυβέρνηση.
 
Η υπουργός Οικονομίας της Ισπανίας Έλενα Σαλγάδο έχει αναφέρει ότι η κυβέρνηση σκοπεύει να έχει ολοκληρωθεί στο σύνολό της η μεταρρύθμιση μέχρι το τέλος Ιουνίου.
 
Την ικανοποίηση της Κομισιόν για τα πρόσθετα μέτρα λιτότητας στα οποία προχώρησαν πρόσφατα Μαδρίτη και Λισαβόνα εξέφρασε ο επίτροπος Οικονομικών Υποθέσεων Όλι Ρεν.
 
«Κατά την εκτίμησή μας, οι νέοι δημοσιονομικοί στόχοι των δύο κυβερνήσεων είναι οι ενδεδειγμένοι, στην παρούσα συγκυρία» δήλωσε.
 
Ο ίδιος πρόσθεσε ότι «προκύπτει μία αισθητή βελτίωση, συγκριτικά με την πρώτη δέσμη μέτρων στην ίδια κατεύθυνση».
 


   Διαδώστε αυτό το άρθρο
close button

Κάντε Like: Newsit.gr στο Facebook