Πέμπτη, 28 Μαρ.
21oC Αθήνα

Αλλάζει όνομα η ΠΓΔΜ!

Αλλάζει όνομα η ΠΓΔΜ!

– Εγκαταλείπει το “Μακεδονία” για να μπορέσει να μπει στο ΝΑΤΟ η ΠΓΔΜ
– Μόνο έτσι θα ξεπεράσει το ελληνικό βέτο
– Την Τετάρτη στην Αθήνα ο υπουργός Εξωτερικών των Σκοπιών

Η εποχή Γκρούεφσκι φαίνεται ότι έχει τελειώσει οριστικά για τα Σκόπια. Μετά τα αγάλματα του Μεγάλου Αλεξάνδρου που κατεδαφίζονται, τώρα η νέα κυβέρνηση της χώρας ετοιμάζεται να αλλάξει όνομα με μοναδικό σκοπό να μπορέσει να ξεπεράσει το ελληνικό βέτο και να ενταχθεί στο ΝΑΤΟ.

Το ότι η ΠΓΔΜ εξετάζει το ενδεχόμενο αλλαγής της ονομασίας της για να ξεπεράσει τις αντιρρήσεις της Ελλάδας ως προς την ένταξή της στο ΝΑΤΟ αποκάλυψε ο υπουργός Εξωτερικών της ΠΓΔΜ Νίκολα Ντιμιτρόφ, όπως αναφέρει δημοσίευμα των Financial Times.

Ο Σκοπιανός υπουργός Εξωτερικών διευκρινίζει ότι κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του στην Αθήνα, την Τετάρτη (14.06.2017), θα συναντηθεί με υπουργούς της ελληνικής κυβέρνησης με στόχο την αποκατάσταση της εμπιστοσύνης μεταξύ των δύο χωρών.

«Θα ζητήσω από την Ελλάδα να επανεξετάσει τι είδους γείτονα θέλει. Θέλει μία σταθερή και φιλική χώρα που προσφέρει ελπίδα για δημοκρατία και δικαιοσύνη; Εάν είμαστε ένας καλός γείτονας, τότε ελπίζω ότι οι πολιτικές δυνάμεις στην Ελλάδα θα κατανοήσουν ότι αυτή είναι μία ιστορική ευκαιρία», δήλωσε ο Νίκολα Ντιμιτρόφ, ο οποίος θα μεταφέρει σήμερα στις Βρυξέλλες, κατά τη συνάντησή του με αξιωματούχους του ΝΑΤΟ, το μήνυμα ότι η ένταξη της χώρας του στην Ατλαντική Συμμαχία θα συμβάλει στην κατευνασμό της ευρύτερης περιοχής έπειτα από μήνες πολιτικής έντασης.

Ο Νίκολα Ντιμιτρόφ εξήγησε, επίσης, ότι οποιαδήποτε νέα ονομασία θα τεθεί προς έγκριση με δημοψήφισμα και ότι η κυβέρνηση θα αναζητήσει διακομματική συναίνεση πριν θέσει σε ψηφοφορία το θέμα.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ / Financial Times

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε