Παρασκευή, 19 Απρ.
19oC Αθήνα

Αλλάζει σελίδα το Μεξικό, νικητής των εκλογών ο Ενρίκε Πένια Νιέτο

Αλλάζει σελίδα το Μεξικό, νικητής των εκλογών ο Ενρίκε Πένια Νιέτο

Ο απερχόμενος πρόεδρος της χώρας, Φελίπε Καλντερόν, έσπευσε να συγχαρεί τον Νιέτο για τη νίκη του στις προεδρικές εκλογές της Κυριακής.

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα που ανακοίνωσε η εκλογική επιτροπή, Πένια Νιέτο του Θεσμικού Επαναστατικού Κόμματος συγκεντρώνει ποσοστό 37,9 ως 38,55%, ενώ ο βασικός του αντίπαλος αριστερός Αντρες Μανουέλ Λόπεζ Ομπράντορ ποσοστό από 30,9 ως 31,86%.

Η Ζοζεφίνα Βάσκες Μότα του κυβερνώντος Κόμματος Εθνικής Δράσης (PAN) βρίσκεται στην τρίτη θέση με ποσοστό που κυμαίνεται από 25,1 ως 26%.

Η καταμέτρηση των ψήφων που δόθηκε στη δημοσιότητα από το Ομοσπονδιακό Εκλογικό Ινστιτούτο βασίζεται σε αντιπροσωπευτικό δείγμα των αποτελεσμάτων από τουλάχιστον 7.500 εκλογικά τμήματα της χώρας.

Ο Ενρίκε Πένιε Νιέτο φαίνεται να κερδίζει, με μεγάλη διαφορά σε σχέση με τους αντιπάλους του, τις προεδρικές εκλογές στο Μεξικό, σύμφωνα με τα exit polls που διεξήχθησαν για λογαριασμό μεξικανικών τηλεοπτικών σταθμών.

Οι εκλογές της Κυριακής αποτελούν τις μεγαλύτερες στην ιστορία του Μεξικού για την εκλογή νέου προέδρου, την ανανέωση του Κογκρέσου, την ανάδειξη κυβερνητών σε έξι πολιτείες και δημάρχου της πρωτεύουσας.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε