Παρασκευή, 19 Απρ.
18oC Αθήνα

Αλλάζει το κλίμα για τον Σαρκοζί – Προηγείται σε δημοσκόπηση

Τα πρώτα χαμόγελα από την ημέρα που ξεκίνησε η προεκλογική εκστρατεία του Σαρκοζί σχηματίστηκαν στα χείλη του Γάλλου προέδρου και των συνεργατών του.

Αιτία φυσικά μια δημοσκόπηση, η πρώτη που δίνει προβάδισμα νίκης στον Νικολά Σαρκοζί έναντι του Φρανσουά Ολάντ στον πρώτο γύρο των προεδρικών εκλογών, τον Απρίλιο.

Αλλά κι αυτά τα χαμόγελα είναι συγκρατημένα, αφού η ίδια δημοσκόπηση δείχνει ότι ο Σοσιαλιστής υποψήφιος θα είναι ο νικητής στον δεύτερο γύρο, τον Μάιο.

Η δημοσκόπηση των Ifop/Fiducial που διεξήχθη για λογαριασμό των Europe 1/Paris Match/Public Senat δείχνει ότι ο Σαρκοζί συγκεντρώνει το 28,5% της πρόθεσης ψήφου στον πρώτο γύρο στις 22 Απριλίου, από 27% στα τέλη του Φεβρουαρίου. Το ποσοστό του Ολάντ υποχώρησε στο 27% από το 28,5%.

Όμως, ο Ολάντ αναμένεται να κερδίσει άνετα στον δεύτερο γύρο στις 22 Μαΐου, με 54,5% στην πρόθεση ψήφου έναντι ενός 45,5% για το Σαρκοζί. Πάντως και σε αυτή την περίπτωση η διαφορά μίκρυνε, με τον Ολάντ να χάνει 2% και το Σαρκοζί να κερδίζει 2.

Στον πρώτο γύρο η πρόεδρος και υποψήφια του ακροδεξιού Εθνικού Μετώπου Μαρίν Λεπέν φέρεται να έρχεται τρίτη με 16% στην πρόθεση ψήφου (-1%), πριν από τον Φρανσουά Μπαϊρού, πρόεδρο του κεντρώου MoDem που συγκεντρώνει 13% (+0,5%) και τον Ζαν-Λικ Μελενσόν, υποψήφιο του Μετώπου της Αριστεράς, ο οποίος συγκεντρώνει το 10% (+1,5%).

Η Εύα Ζολί του οικολογικού EELV υποχωρεί στο 2,5% (-0,5%), ο πρώην πρωθυπουργός Ντομινίκ ντε Βιλπέν και ο Νικολά Ντιπόν-Ενιάν συγκεντρώνουν 1% έκαστος, η οικολόγος Κορίν Λεπάζ του Cap21 και η Ναταλί Αρτό του Εργατικού Αγώνα 0,5% έκαστη. Ο Φιλίπ Πουτού του LCR και ο Ζακ Σεμινάντ του κόμματος Αλληλεγγύη και Πρόοδος συγκεντρώνουν ποσοστό κατώτερο του 0,5% στην πρόθεση ψήφου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ο Σαρκοζί jr πέταξε ντομάτες σε γυναίκα αστυνομικό!

Με Ντεπαρντιέ, Μπρούνι και τ’ άλλα παιδιά… – Απειλεί να βγάλει τη Γαλλία από τη Σέγκεν ο Σαρκοζί

Μπρούνι: «Τι θέλετε να κάνει ο Σαρκοζί αν χάσει; Τον δήμαρχο;»

Σαρκοζί: «Αν δεν εκλεγώ, εγκαταλείπω την πολιτική!»

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε