Πέμπτη, 25 Απρ.
17oC Αθήνα

Αλλεργία έπαθε ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών

Σόιμπλε
ΦΩΤΟ REUTERS

Σε αλλεργική αντίδραση μετά τη λήψη ενός νέου φαρμάκου αποδίδεται η αιφνίδια αδιαθεσία που αισθάνθηκε ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, ο οποίος νοσηλεύεται σε νοσοκομείο των Βρυξελλών.

Ο Γερμανός υπουργός βρισκόταν στις Βρυξέλλες για να συμμετάσχει στην έκτακτη σύνοδο των υπουργών Οικονομικών της Ευρωπαϊκής Ένωσης. 

“Υποψιαζόμαστε ότι δεν δέχτηκε καλά ένα φάρμακο που έλαβε το Σάββατο για πρώτη φορά,” αναφέρεται σε ανακοίνωση του υπουργείου. Ο Σόιμπλε έχει τις αισθήσεις του και “πηγαίνει καλά, δεδομένων των περιστάσεων”, ανέφερε ένας εκπρόσωπός του.

Ο 67χρονος Σόιμπλε είναι καθηλωμένος σε αναπηρικό αμαξίδιο από το 1990, όταν δέχτηκε επίθεση από έναν ψυχοπαθή. Στις αρχές του έτους υποβλήθηκε σε εγχείριση, ενώ τον Μάρτιο και τον Απρίλιο νοσηλεύτηκε για πολλές εβδομάδες σε νοσοκομείο, απ’ όπου πήρε πρόσφατα εξιτήριο. Παρ’ όλ’ αυτά, έμεινε στις επάλξεις και έκανε πολλές παρεμβάσεις, κυρίως όσον αφορά την ελληνική κρίση. Μάλιστα, αυτός έβαλε για πρώτη φορά στο τραπέζι την πρόταση για τη δημιουργία ενός Ευρωπαϊκού Νομισματικού Ταμείου που θα μπορούσε να στηρίξει τις χώρες τις ευρωζώνης κατά τα πρότυπα του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε