Παρασκευή, 26 Απρ.
16oC Αθήνα

Άλλες 1.000 θέσεις εργασίας “κόβει” η Kodak

Άλλες 1.000 θέσεις εργασίας “κόβει” η Kodak

Η εταιρεία Kodak, που κάποτε ήταν κολοσσός στον τομέα της φωτογραφίας, ανακοίνωσε σήμερα ότι θα περικόψει άλλες 1.000 θέσεις εργασίας και δεν αποκλείει να λάβει και άλλα μέτρα μέχρι το τέλος του χρόνου.

Συνολικά φέτος η Kodak, η οποία βρίσκεται σε διαδικασία αναδιάρθρωσης μετά την αίτηση πτώχευσης που κατέθεσε στις αρχές του έτους, αναμένεται να μειώσει το προσωπικό της κατά 3.700 άτομα, εξοικονομώντας 330 εκατομμύρια δολάρια σε ετήσια βάση. Από το 2003 η εταιρεία έχει απολύσει 47.000 άτομα και έκλεισε 13 εργοστάσια. Το 2011 απασχολούσε 17.000 εργαζόμενους.

“Αναγνωρίζουμε ότι θα πρέπει να μειώσουμε, γρήγορα και σε σημαντικό βαθμό, το κόστος μας που είναι σχεδιασμένο για μια πολύ μεγαλύτερη εταιρεία πολλαπλών δραστηριοτήτων” ανέφερε σε ανακοίνωσή του ο διευθύνων σύμβουλος Αντόνιο Πέρεζ.

Η εταιρεία θα διακόψει την παραγωγή φιλμ, καμερών, φωτογραφικών μηχανών και μηχανημάτων σάρωσης στην προσπάθειά της να επικεντρωθεί αποκλειστικά στον τομέα των εκτυπωτικών μηχανημάτων.

Στο πλαίσιο της αναδιάρθρωσης η εταιρεία ανακοίνωσε επίσης ότι θα αποχωρήσουν από το δυναμικό της η οικονομική διευθύντρια Αντουανέτ Μακόρβι και ο διευθυντής εκμετάλλευσης Φίλιπ Φαράτσι.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε