Παρασκευή, 19 Απρ.
17oC Αθήνα

Άλλες 1.200 απολύσεις θα κάνει η Motorola Mobility

Άλλες 1.200 απολύσεις θα κάνει η Motorola Mobility

Η Motorola Mobility, θυγατρική της Google, πρόκειται να μειώσει κατά 1.200 τις θέσεις εργασίας, ή 10% του εργατικού δυναμικού της, καθώς η κατασκευάστρια smartphones πασχίζει να επιστρέψει στην κερδοφορία, όπως ανακοίνωσε η μητρική της επιχείρηση σήμερα.

Οι απολύσεις προστίθενται στις 4.000 που είχαν ανακοινωθεί τον Αύγουστο, καθώς η Google επιδιώκει η επιχείρηση να επικεντρωθεί στην κατασκευή προηγμένων, “έξυπνων” τηλεφώνων και όχι απλών συσκευών.

“Οι περικοπές αυτές αποτελούν συνέχεια των μειώσεων που ανακοινώσαμε το καλοκαίρι”, ανέφερε η εκπρόσωπος της εταιρίας Νίκι Φένγουικ σε μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στο πρακτορείο ειδήσεων Ρόιτερς. “Είναι προφανώς πολύ σκληρό για τους εργαζόμενους που αφορά και δεσμευόμαστε να τους βοηθήσουμε να ξεπεράσουν αυτή την δύσκολη μετάβαση”, πρόσθεσε.

Η εφημερίδα Wall Street Journal είχε αναφέρει ότι επρόκειτο να γίνουν οι απολύσεις νωρίτερα σήμερα, επικαλούμενη ενδοεταιρικό μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.

Η Motorola εξαγοράστηκε από την Google έναντι 12,5 δισ. δολαρίων το 2012, στο πλαίσιο της προσπάθειας της τελευταίας να ανταγωνιστεί την Apple και την Samsung. Ωστόσο στο εσωτερικής διανομής μήνυμα που περιήλθε στην κατοχή της Γουόλ Στριτ Τζέρναλ αναφέρεται ότι “τα κόστη είναι πολύ υψηλά. . . επιχειρούμε σε αγορές στις οποίες δεν είμαστε ανταγωνιστικοί και χάνουμε χρήματα”.

Η χρήση του 2012 έκλεισε με ζημία 353 εκατομμύρια δολάρια, που προστίθεται στην καθαρή ζημία ύψους 152 εκατ. δολαρίων του 2011.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Η ενεργειακή εταιρεία Vattenfall απολύει 2.500 υπαλλήλους της

Απολύθηκαν γιατί χόρευαν Harlem Shake – ΒΙΝΤΕΟ

Ισπανία: 3.000 απολύσεις σχεδιάζει η μεγαλύτερη τράπεζα της χώρας

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε