Πέμπτη, 25 Απρ.
21oC Αθήνα

Άλλοι θρηνούν τα νεκρά παιδιά τους στη Γάζα κι άλλοι βγάζουν selfies

Άλλοι θρηνούν τα νεκρά παιδιά τους στη Γάζα κι άλλοι βγάζουν selfies

Οι δύο πλευρές ενός άδικου πολέμου! Από τη μία οι Παλαιστίνιοι τρέχουν για τη ζωή τους, με μικρά παιδιά να κείτονται νεκρά στην αγκαλιά της μάνας τους και από την άλλη οι ισραηλινοί με χαμόγελο βγάζουν selfies από τα ασφαλή δωμάτια των καταφυγίων.

Όταν οι σειρήνες χτυπούν στο Ισραήλ εκατοντάδες άνθρωποι τρέχουν στα καταφύγια, στα οποία όπως και εσείς θα διαπιστώσετε από τις φωτογραφίες παρέχονται όλες τις ανέσεις.

 

Η Sara Eisen που μένει στο κεντρικό Ισραήλ οργάνωσε μέσω Facebook μία ομάδα ανθρώπων που όταν ηχούν οι σειρήνες τρέχουν στα καταφύγια για να δείξουν σε όλο τον κόσμο την εμπειρία τους, βγάζοντας selfies. 

Σε όλες αυτές τις φωτογραφίες οι Ισραηλινοί δείχνουν όχι μόνο να ευχαριστιούνται την παραμονή τους στα καταφύγια, αλλά και γελούν βγάζοντας φωτογραφίες. 

Ωστόσο, οι φωτογραφίες αυτές έχουν προκαλέσει θύελλα αντιδράσεων στο Διαδίκτυο, καθώς πολλοί θεωρούν αυτές τις φωτογραφίες ως εμπαιγμό στο δράμα χιλιάδων παλαιστινίων που θρηνούν καθημερινά τους νεκρούς τους. 

Μάλιστα, υπάρχουν μηνύματα προς όσους ανεβάζουν τέτοιες φωτογραφίες όπως “Μάντεψε ποιός δεν έχει καταφύγια ή οποιοδήποτε ασφαλές σημείο για να είναι μέσα; Παιδιά της Γάζας. Έχουν κινητά τηλέφωνα για περιπτώσεις έκτακτης ανάγκης και όχι για selfies”.

Φυσικά η εμπνευστής αυτής της ιδέας απάντησε με μήνυμα πως δεν πρόκειται να απολογηθεί επειδή είναι ζωντανή και για την προστασία των παιδιών της. 

Τα παιδιά όμως της Γάζας που δεν είναι προστατευμένα; 

ΚΑΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Οι βομβαδισμοί στη Γάζα όπως φαίνονται από το διάστημα (ΦΩΤΟ)

Γάζα: Αν υπήρχε Νόμπελ… Φρίκης! – Προσοχή! Σκληρές ΦΩΤΟ

Γάζα: Εκεχειρία ζητάει ο Κέρι – Πίεση στη Χαμάς για κατάπαυση του πυρός

Η Άγκυρα συμμετέχει στις διεθνείς προσπάθειες για εκεχειρία στη Γάζα, δηλώνει ο Νταβουτογλου

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε