Πέμπτη, 25 Απρ.
22oC Αθήνα

Αλλού προβληματίζονται και αλλού…πανηγυρίζουν για την άνοδο της Λεπέν!

REUTERS
REUTERS

Προβληματισμό έχει προκαλέσει σε αρκετές ευρωπαϊκές χώρες η άνοδος της ακροδεξιάς στις εκλογές της Γαλλίας. Μόνο που στην Αυστρία η ακροδεξιά…θριαμβολογεί!

 Τη στιγμή που, από όλους τους άλλους πολιτικούς χώρους, εκφράζονται ανησυχίες για την άνοδο του ακροδεξιού Πατριωτικού Μετώπου της Μαρίν Λεπέν στις χθεσινές προεδρικές εκλογές στη Γαλλία, η αυστριακή ακροδεξιά θριαμβολογεί, επισημαίνοντας πως στο αποτέλεσμα αντικατοπτρίζεται ο σωστός προσανατολισμός μιας Ευρώπης των πατρίδων.

      «Η εξαιρετικά χαρμόσυνη έκβαση των προεδρικών εκλογών για τη Μαρίν Λεπέν αποδεικνύει τον θετικό και σωστό προσανατολισμό της πολιτικής του Πατριωτικού Μετώπου», τονίζει σε σημερινή ανακοίνωσή του ο Χάιντς-Κρίστιαν Στράχε, αρχηγός του μεγαλύτερου κόμματος της αυστριακής αντιπολίτευσης, του ακροδεξιού και εθνικιστικού Κόμματος των Ελευθέρων, το οποίο στις τελευταίες βουλευτικές εκλογές του Σεπτεμβρίου 2008 είχε αποσπάσει ποσοστό 17,5%.

      Ο Στράχε συγχαίρει «πολύ εγκάρδια» τη Λεπέν και το κόμμα της, που, όπως σημειώνει, «ως εταίρος των Αυστριακών Ελευθέρων στην Ευρωπαϊκή Συμμαχία για Ελευθερία, λαμβάνει σοβαρά υπόψη τα συμφέροντα των Ευρωπαίων πολιτών και κατεβαίνει με επιτυχία στις επάλξεις κατά των δικτατορικών προθέσεων μιας σοσιαλιστικά κυβερνούμενης Ευρώπης».

      Προσθέτει ακόμη, πως πρόκειται για μια «σημαντική και μεγαλειώδη επιτυχία», με την οποία η Μαρίν Λεπέν ξεπέρασε και αυτό το αποτέλεσμα του πατέρα της Ζαν Μαρί Λεπέν, ο οποίος, όπως παρατηρεί ο αρχηγός της αυστριακής Ακροδεξιάς, το 2002 με ποσοστό 16,86% είχε περάσει στο δεύτερο γύρο των προεδρικών εκλογών, έχοντας απέναντί του τον Ζακ Σιράκ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Επιχείρηση… Λε Πεν! – Ολαντ και Σαρκοζί «γλυκοκοιτάζουν»… άκρα δεξιά!

Μαρίν Λε Πεν: Η κόρη ξεπέρασε τον μπαμπά της

O ξένος τύπος για τον “τυφώνα” Λε Πεν και την ήττα του Σαρκοζί

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε