Παρασκευή, 19 Απρ.
20oC Αθήνα

Αλταφάζ: Η Κύπρος δεν έχει υποβάλει αίτημα υπαγωγής στο Ταμείο Στήριξης

Αλταφάζ: Η Κύπρος δεν έχει υποβάλει αίτημα υπαγωγής στο Ταμείο Στήριξης

Αυτό δήλωσε σήμερα ο εκπρόσωπος του επιτρόπου Όλι Ρεν, Αμαντέου Αλταφάζ όμως αρνήθηκε να αναφερθεί στο πόσο κοντά ή πόσο μακριά είναι η χώρα σε ευρωπαϊκή στήριξη

H Kύπρος δεν έχει υποβάλει αίτημα υπαγωγής της στο Ευρωπαϊκό Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (ΕΤΧΣ), δήλωσε σήμερα στις Βρυξέλλες ο εκπρόσωπος του επιτρόπου οικονομίας ‘Ολι Ρεν, ο οποίος αρνήθηκε να αναφερθεί στο «πόσο κοντά ή πόσο μακριά» είναι η χώρα σε ευρωπαϊκή στήριξη.

Ο Αμαντέου Αλταφάζ τόνισε ότι οι θέσεις της Επιτροπής για την κυπριακή οικονομία συνοψίζονται στις συστάσεις που υιοθέτησε την περασμένη εβδομάδα το εκτελεστικό όργανο της ΕΕ. Αναγνώρισε, ωστόσο, ότι η κυπριακή οικονομία είναι ιδιαίτερα εκτεθειμένη στην ελληνική οικονομία και στις απώλειες που υπήρξαν από τη διαδικασία του PSI, οι οποίες είχαν ιδιαίτερο αντίκτυπο στον τραπεζικό τομέα της Κύπρου.

Ο εκπρόσωπος του Ολι Ρεν σημείωσε ότι οι κυπριακές αρχές αντιμετωπίζουν την κατάσταση με αποφασιστικό τρόπο, ενώ αρνήθηκε να σχολιάσει τις επαφές που έχει η Κύπρος με τρίτες χώρες για την παροχή στήριξης. «Δεν υπάρχουν ούτε αντιρρήσεις αλλά ούτε και απογοήτευση σε σχέση με αυτές τις επαφές», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Α. Αλταφάζ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Στον Μηχανισμό Στήριξης οδεύει και η Κύπρος – “Δεν θα πάρουμε μέτρα τύπου Ελλάδας” λέει η κυβέρνηση

Στο “κόκκινο” Κύπρος και Ισπανία

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε