Παρασκευή, 19 Απρ.
17oC Αθήνα

Αλβανία: Πάνω από 700 άτομα με συμπτώματα δηλητηρίασης

Το εργοστάσιο πετρελαίου στην περιοχή. Πολλοί κάτοικοι αντιδρούσαν στην δημιουργία του. ΦΩΤΟ REUTERS
Το εργοστάσιο πετρελαίου στην περιοχή. Πολλοί κάτοικοι αντιδρούσαν στην δημιουργία του. ΦΩΤΟ REUTERS
Περισσότερα από 700 άτομα, με συμπτώματα δηλητηρίασης, ζήτησαν ιατρική βοήθεια από την περασμένη εβδομάδα έως σήμερα, στην κωμόπολη Μπαλς, στη νότια Αλβανία.

 

Μεταξύ αυτών που προσήλθαν στο νοσοκομείο της κωμόπολης, εμφανίζοντας συμπτώματα δηλητηρίασης, είναι και περίπου 200 μαθητές τριών σχολείων της αλβανικής αυτής κωμόπολης. Μάλιστα, ορισμένοι απ’ αυτούς που ζήτησαν ιατρική βοήθεια χρειάστηκε να διακομιστούν στο περιφερειακό νοσοκομείο της πόλης Φίερι, λόγω της σοβαρότητας της κατάστασής τους.
 
Οι εμπειρογνώμονες της αστυνομίας και της εισαγγελίας ερευνούν και την εκδοχή της μαζικής δηλητηρίασης από το πόσιμο νερό ή την πιθανότητα διοχέτευσης δηλητηρίου στην αποθήκη ύδρευσης. Μάλιστα κοντά στην περιοχή έχει φτιαχτεί ένα μεγάλο εργοστάσιο πετρελαίου.
 
Οι αρχές αποφάσισαν να διακόψουν την παροχή νερού στην κωμόπολη και διεξάγουν έρευνες, προκειμένου να ανακαλύψουν τα αίτια αυτής της κατάστασης, την οποία και χαρακτηρίζουν σοβαρή.
 
Μάλιστα, στο Μπαλς, το οποίο έχει περίπου 13.000 κατοίκους, βρίσκεται κλιμάκιο εμπειρογνωμόνων του Υπουργείου Υγείας, με επικεφαλής τον υπουργό, Πετρότ Βασίλι.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε