Τρίτη, 16 Απρ.
25oC Αθήνα

Αλβανία: το νέο “αστέρι” του τουρισμού

(ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI)

Το Lonely Planet κατατάσσει την Αλβανία μέσα στο top 10 των χωρών που προτείνει ως τουριστικό προορισμό

ενώ η χώρα πλέον βρίσκεται μεταξύ των πρώτων θέσεων για την αναζήτηση και αγορά εξοχικού για τους Βρετανούς.

Η Αλβανία, το νέο “αστέρι” της Αδριατικής, όπως την χαρακτηρίζει δημοσίευμα της βρετανικής εφημερίδας Daily Mail.
Ήδη η British Airways έχει αυξήσει τις πτήσεις προς Τίρανα και οι ταξιδιωτικοί πράκτορες “πλασάρουν” τη γειτονική μας χώρα ως έναν τόπο που εξακολουθεί να “κρύβει” ανεξερεύνητα “μυστικά” που κινητοποιούν το… ένστικτο του ταξιδιώτη που επιλέγει τις διακοπές για μάθηση και γνωριμία με νέους πολιτισμούς.

Ταυτόχρονα έχει ξεκινήσει ένας άνευ προηγουμένου αγώνας για τη δημιουργία νέων ξενοδοχειακών μονάδων αλλά και οικισμών που εκτινάσσουν στα ύψη και το επιχειρηματικό ενδιαφέρον σε όλα τα επίπεδα.

Ένα τελευταίο παράδειγμα στην ανάπτυξη της αγοράς ακινήτων από ξένους “παίκτες” είναι και το νέο έργο ανάπτυξης οικιστικού συγκροτήματος, στη λίμνη των Τιράνων, όπου η εταιρία αρχιτεκτόνων MVRDV, με έδρα το Ρότερνταμ, σχεδιάζει, μεταξύ άλλων, τη δημιουργία μιας “αλυσίδας” πάρκων γύρω από τη λίμνη, όπου οι επισκέπτες θα έχουν τη δυνατότητα να αθλούνται ή να κάνουν περιπάτους, υπό τη σκιά δέντρων Τζακαράντα, που το ύψος τους φθάνει έως και 20 μέτρα.

Τα οικιστικά ακίνητα προβλέπεται ότι θα καλύπτουν συνολική επιφάνεια 225.000 τετραγωνικών μέτρων, ενώ οι γραφειακοί χώροι 60.000 τ.μ. Καταστήματα λιανικής πώλησης θα καλύπτουν επιφάνεια 60.000 τετραγωνικών μέτρων και η όλη επένδυση εκτιμάται στα 600 εκ. ευρώ.

Μάλιστα, κοντά στο Δυρράχιο, η εταιρία αρχιτεκτόνων Woods Bagot, που συμμετείχε σε έργα το Ντουμπάι, το Λονδίνο και την Κύπρο, είναι η πρώτη βρετανική εταιρία που σχεδίασε ένα θέρετρο, το Lalzit Bay, λίγα μέτρα από τη θάλασσα. Το συγκρότημα περιλαμβάνει πισίνα, αθλητικές εγκαταστάσεις, εστιατόρια, καταστήματα, ενώ η τιμή για ένα διαμέρισμα με ένα δωμάτιο ξεκινά από τις 44.000 λίρες Αγγλίας. Η τιμή για μια βίλα με τέσσερα δωμάτια ξεκινά από τις 204.500 λίρες Αγγλίας.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε