Πέμπτη, 28 Μαρ.
20oC Αθήνα

Αμερικανικές ευλογίες στο σχέδιο Μέρκελ – Σαρκοζί

Ο αμερικανός υπουργός Οικονομικών έχει την “πεποίθηση” πως η Ευρώπη θα καταφέρει κάτι “σημαντικό” για τον κόσμο.

Ο αμερικανός υπουργός Οικονομικών Τίμοθι Γκάιτνερ εξέφρασε σήμερα στο Παρίσι την “πεποίθησή του πως οι Ευρωπαίοι θα τα καταφέρουν να αντιμετωπίσουν την κρίση του χρέους και υπογράμμισε τη σημασία μιας θετικής έκβασης “για τις ΗΠΑ και τον υπόλοιπο κόσμο”.

“Υπογράμμισα σε ποιο σημείο είναι σημαντικό για τις ΗΠΑ και τον υπόλοιπο κόσμο να τα καταφέρει η Ευρώπη (…) και έχω την πεποίθηση ότι θα επιτύχει”, δήλωσε ο Γκάιτνερ στο τέλος ενός προγεύματος εργασίας με τον γάλλο υπουργό Οικονομικών Φρανσουά Μπαρουέν.

Ο Τίμοθι Γκάιτνερ, ο οποίος πραγματοποιεί μια ευρωπαϊκή περιοδεία που τον οδήγησε χθες στη Γερμανία και στην Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, δήλωσε ακόμη ότι θέλει “να είναι σίγουρος πως έχει δημιουργηθεί ένα αρκετά ισχυρό τείχος προστασίας” για να αντιμετωπιστεί η διάδοση της κρίσης της ζώνης του ευρώ.

“Διασταυρώσαμε τις αναλύσεις μας όσον αφορά την ανάγκη να έχουμε ένα τείχος προστασίας όσο το δυνατόν υψηλότερο για να αποφύγουμε τη διάχυση”, επιβεβαίωσε ο γάλλος ομόλογός του.

Ο Φρανσουά Μπαρουέν εξέθεσε στον Γκάιτνερ τις γαλλογερμανικές προτάσεις με στόχο να ενισχυθεί η διακυβέρνηση και η δημοσιονομική πειθαρχία της ευρωζώνης, οι οποίες θα εξεταστούν κατά την ευρωπαϊκή σύνοδο κορυφής που θα διεξαχθεί αύριο και μεθαύριο.

Διαβάστε επίσης :

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε