Πέμπτη, 25 Απρ.
18oC Αθήνα

Αμερικανός Seal νεκρός από τους τζιχαντιστές στο Ιράκ

Φωτογραφία αρχείου
Φωτογραφία αρχείου

Ακόμη ένα επίλεκτο μέλος της μονάδας ειδικών αποστολών του αμερικανικού ναυτικού (U.S. Navy SEAL) σκοτώθηκε στο Ιράκ από πυρά των τζιχαντιστών του Ισλαμικού Κράτους. Ο Αμερικανός, τα στοιχεία του οποίου δεν είναι γνωστά, σκοτώθηκε κατά την επίθεση σε κουρδικές θέσεις στο βόρειο Ιράκ.

Αμερικανός αξιωματούχος διατηρώντας της ανωνυμία του, γνωστοποίησε ότι ο νεκρός, ήταν επίλεκτος των ειδικών δυνάμεων του αμερικανικού ναυτικού. Ωστόσο, τα στοιχεία της ταυτότητας του, αλλά και ο βαθμός του, δε γνωστοποιήθηκαν από το αμερικανικό Πεντάγωνο.

Πρόκειται για τον τρίτο Αμερικανό επίλεκτο που σκοτώνεται στη διάρκεια της μάχης, από την έναρξη των πολεμικών επιχειρήσεων της διεθνούς συμμαχίας, το 2014. Οι επιχειρήσεις αυτές, έχουν ως αντικειμενικό σκοπό την υποβάθμιση και καταστροφή των λειτουργικών υποδομών του Ισλαμικού Κράτους, ενώ δηλώνουν την ενεργό επιχειρησιακή εμπλοκή των αμερικανικών δυνάμεων στην υλοποίηση ειδικών αποστολών.

“Είναι απώλεια ζωής, πάνω στη μάχη. Είναι ένα τραγικό γεγονός” δήλωσε ο Αμερικανός υπουργός Άμυνας, Ας Κάρτερ στη διάρκεια συνέντευξης στη Γερμανία.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε