Ειδήσεις SURVIVOR· ΤΖΟΚΕΡ· ΣΕΙΣΜΟΣ· ΚΛΗΡΩΣΗ ΤΖΟΚΕΡ· ΚΑΙΡΟΣ Λίγα Σύννεφα 17 Αθήνα ΚΑΙΡΟΣ

Αμερικανός ανταποκριτής του Γαλλικού Πρακτορείου Ειδήσεων απήχθη στη Συρία

Αμερικανός ανταποκριτής του Γαλλικού Πρακτορείου Ειδήσεων απήχθη στη Συρία
Διαδώστε αυτό το άρθρο

 

Επιλογή κατηγορίας

Τελευταία ενημέρωση: 02.01.2013 | 19:10

Ο Τζέιμς Φόλεϊ, ο οποίος συνεργαζόταν με το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων για τον πόλεμο στη Συρία, απήχθη στα τέλη του Νοεμβρίου, όπως ανακοίνωσε σήμερα η οικογένειά του.

Ο 39χρονος πολεμικός ανταποκριτής, μέχρι την παραμονή της εξαφάνισής του, προμήθευε στο Γαλλικό Πρακτορείο βίντεο-ρεπορτάζ από τη συριακή επαρχία Ιντλίμπ.

Σύμφωνα με τις μαρτυρίες που συνέλεξε το Γαλλικό Πρακτορείο, αιχμαλωτίστηκε στις 22 Νοεμβρίου κοντά στην πόλη Ταφτάναζ από τέσσερις άνδρες οπλισμένους με ημιαυτόματα τουφέκια Καλάσνικοφ, που στη συνέχεια άφησαν ελεύθερους τον οδηγό και τον διερμηνέα του. Η οικογένειά του δεν έχει έκτοτε καμία είδηση από αυτόν.
  
Κατά τη διάρκεια της απαγωγής του, ο Τζέιμς Φόλεϊ συνοδευόταν από έναν άλλο δημοσιογράφο, ο οποίος επίσης φέρεται ως αγνοούμενος, όμως η οικογένειά του δεν επιθυμεί να αποκαλύψει την ταυτότητα του.
  
Ο Τζέιμς Φόλεϊ δούλευε επίσης και για την “GlobalPost”, έναν ιστότοπο που ειδικεύεται στις διεθνείς ειδήσεις, καθώς και για μεγάλα αμερικανικά τηλεοπτικά δίκτυα.

Η οικογένεια του Φόλεϊ είχε προηγουμένως ζητήσει να τηρηθεί σιωπή σχετικά με την απαγωγή, ελπίζοντας ότι αυτή η διακριτικότητα θα διευκόλυνε τις προσπάθειες για την απελευθέρωσή του. Αλλά μετά από έξι εβδομάδες, αποφάσισε σήμερα να δημοσιοποιήσει την υπόθεση.

"Θέλουμε ο Τζιμ να επιστρέψει στο σπίτι σώος και αβλαβής, ή τουλάχιστον, να του μιλήσουμε για να μάθουμε ότι είναι καλά", δήλωσε ο πατέρας του, Τζον Φόλεϊ. "Ο Τζιμ είναι ένας αμερόληπτος δημοσιογράφος και απευθύνουμε έκκληση για την απελευθέρωσή του. Παρακαλούμε αυτούς που κρατούν τον Τζιμ, να επικοινωνήσουν μαζί μας και θα μπορέσουμε να εργαστούμε για την απελευθέρωσή του", πρόσθεσε.

Η οικογένεια του Τζέιμς Φόλεϊ έχει δημιουργήσει έναν ιστότοπο (www.freejamesfoley.org) και μια σελίδα στο Facebook αφιερωμένη στην απαγωγή του (http://www.facebook.com/freejamesfoley).
 
Στη Λιβύη το 2011, ο Τζέιμς Φόλεϊ είχε κρατηθεί επί 43 ημέρες από το καθεστώς του Μουάμαρ Καντάφι. Είχε μεταβεί εκεί για την GlobalPost, η οποία συμμετείχε τότε ενεργά στις προσπάθειες για την απελευθέρωσή του και σήμερα βρίσκεται στο πλευρό της οικογένειάς του σε αυτή τη νέα δοκιμασία.
  
 Το Γαλλικό Πρακτορείο, έχει εξ αρχής κινητοποιηθεί για επιτύχει την απελευθέρωσή του Φόλεϊ. "Είμαστε σε συνεχή επαφή με την οικογένεια και τους φίλους του δημοσιογράφου. Επιπλέον, θα πολλαπλασιάσουμε τις επαφές και θα πάρουμε όλα τα μέτρα που θα μπορούσαν να βοηθήσουν στην απελευθέρωσή του", δήλωσε ο Εμάνιουελ Χογκ, πρόεδρος και γενικός διευθυντής του Γαλλικού Πρακτορείου.
  
 "Είναι ένας επαγγελματίας δημοσιογράφος, του οποίου η αντικειμενικότητα σε αυτή τη σύγκρουση είναι απόλυτη. Οι απαγωγείς του, όποιοι και αν είναι, πρέπει να τον απελευθερώσουν αμέσως", πρόσθεσε. Από τα τέλη Μαρτίου του 2012, ο Φόλεϊ έχει δώσει τριάντα ρεπορτάζ βίντεο στο Γαλλικό Πρακτορείο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΚΙ ΑΛΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΚΟΣΜΟΣ

Tags: FACEBOOK


   Διαδώστε αυτό το άρθρο