Πέμπτη, 28 Μαρ.
21oC Αθήνα

Αμερικανός πολίτης νεκρός από πυρά Αφγανού – Πυροβολισμοί στο κτίριο όπου στεγάζεται η CIA

(ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΑΡΧΕΙΟΥ)

Αιματηρό περιστατικό σε αμερικανική εγκατάσταση στην Καμπούλ, στην οποία πιστεύεται ότι στεγάζεται γραφείο της αμερικανικής υπηρεσίας πληροφοριών.

Ένας Αμερικανός σκοτώθηκε και ένας άλλος τραυματίστηκε σε ανταλλαγή πυροβολισμών που προκάλεσε Αφγανός σε παράρτημα της πρεσβείας των ΗΠΑ στην Καμπούλ.

Νεκρός και ο δράστης, σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση της πρεσβείας.

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο της αμερικανικής πρεσβείας, Γκάβιν Σάντγουολ, δεν είναι ακόμα σαφές αν πρόκειται για μεμονωμένο επεισόδιο ή για επίθεση ανταρτών εναντίον της πρεσβείας, η οποία πριν από 10 ημέρες αποτέλεσε στόχο των Ταλιμπάν.

“Σημειώθηκε ανταλλαγή πυροβολισμών στην οποία ενεπλάκη ένας Αφγανός υπάλληλος. Ο ίδιος και ένας Αμερικανός πολίτης σκοτώθηκαν”, διευκρίνισε ο Σάντγουολ και πρόσθεσε πως ένας Αμερικανός τραυματίστηκε, αλλά η ζωή του δεν απειλείται.

Από την πλευρά του, ο αρχηγός της αστυνομίας της Καμπούλ Μοχάμαντ Αγιούμπ Σαλάνγκι δήλωσε πως δεν ήταν τρομοκρατική ενέργεια ή επίθεση ανταρτών.

Νωρίτερα, πάντως, είχε γίνει γνωστό ότι στο συγκεκριμένο κτίριο στεγάζεται και το γραφείο της CIA στο Αφγανιστάν, χωρίς αυτό να επιβεβαιωθεί από την Υπηρεσία.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε