Παρασκευή, 26 Απρ.
16oC Αθήνα

Άμεση κατάπαυση του πυρός στη Γάζα ζητούν οι ΥΠΕΞ της ΕΕ

Άμεση κατάπαυση του πυρός στη Γάζα ζητούν οι ΥΠΕΞ της ΕΕ

Το άμεσο τερματισμό των εχθροπραξιών στο Ισραήλ και στη Λωρίδα της Γάζας ζήτησαν σήμερα οι υπουργοί Εξωτερικών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, επισημαίνοντας ότι η κατάπαυση του πυρός θα ήταν “προς το συμφέρον όλων”.

Οι υπουργοί, στο συμβούλιό τους στις Βρυξέλλες, τόνισαν ότι “στηρίζουν τις μεσολαβητικές προσπάθειες της Αιγύπτου” και άλλων χωρών και οργανισμών και ταυτόχρονα χαιρέτισαν την αποστολή που ανέλαβε στην περιοχή ο γενικός γραμματέας των Ηνωμένων Εθνών Μπαν Γκι-μουν.

“Ο άμεσος τερματισμός των εχθροπραξιών είναι προς το συμφέρον όλων, ιδίως αν λάβουμε υπόψη την αστάθεια στην περιοχή”, σημειώνεται στην ανακοίνωση που εξέδωσαν μετά τη λήξη της συνεδρίασής τους.

Οι Ευρωπαίοι υπουργοί “καταδικάζουν έντονα τις επιθέσεις με ρουκέτες από τη Γάζα στο Ισραήλ, τις οποίες η Χαμάς και οι άλλες οργανώσεις πρέπει να σταματήσουν αμέσως”, συνεχίζει το κείμενο. “Δεν είναι δυνατόν να θεωρηθεί δικαιολογημένη η σκόπιμη στόχευση αθώων πολιτών. Το Ισραήλ έχει το δικαίωμα να προστατεύσει τον πληθυσμό του από επιθέσεις τέτοιου είδους· προς τούτο, η απάντησή του πρέπει να είναι ανάλογη”, καταλήγει η ανακοίνωση.

Από τους ισραηλινούς αεροπορικούς βομβαρδισμούς έχουν σκοτωθεί περισσότεροι από 100 Παλαιστίνιοι τις τελευταίες έξι ημέρες. Από την πλευρά του Ισραήλ σκοτώθηκαν τρία άτομα.

Ο υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας Γκίντο Βεστερβέλε αναμένεται να αναχωρήσει απόψε για το Ισραήλ και τα Παλαιστινιακά Εδάφη, όπως ανακοίνωσε ο εκπρόσωπός του. Την περιοχή επισκέφθηκε την Κυριακή και ο Γάλλος ομόλογός του Λοράν Φαμπιούς.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ξεπέρασαν τους 100 οι νεκροί στη Λωρίδα της Γάζας

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε