Ειδήσεις ΣΕΙΣΜΟΣ· ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ 2017· ΤΖΟΚΕΡ· ΚΑΙΡΟΣ 34 Αθήνα ΚΑΙΡΟΣ

Αμετακίνητα από τις θέσεις τους τα “κόκκινα πουκάμισα"

Αμετακίνητα από τις θέσεις τους τα “κόκκινα πουκάμισα`
Οι διαδηλωτές κατά της κυβέρνησης έχουν μείνει γνωστοί ως "κόκκινα πουκάμισα" επειδή φοράνε...κόκκινα. ΦΩΤΟ REUTERS
Διαδώστε αυτό το άρθρο

 

Επιλογή κατηγορίας

Τελευταία ενημέρωση: 11.05.2010 | 10:17
Πρώτη δημοσίευση: 11.05.2010 | 10:17

Οι όροι που θέτουν οι αντικυβερνητικοί διαδηλωτές στην Ταϊλάνδη για να αποχωρήσουν από την εμπορική συνοικία της Μπανγκόκ είναι ασαφείς.

 
Αυτό ανακοίνωσε εκπρόσωπος της κυβέρνησης, αφήνοντας να εννοηθεί πως είναι δύσκολο να δοθεί ένα τέλος στην κρίση που έχει ξεσπάσει εδώ και δύο μήνες.
 
Οι διαδηλωτές τονίζουν από την πλευρά τους πως δεν είναι ικανοποιημένοι από το γεγονός ότι ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Σουτέπ Ταουγκσουμπάν, τον οποίο θεωρούν υπαίτιο για το θάνατο 25 διαδηλωτών, δεν παραδόθηκε στην αστυνομία, απλώς παρουσιάστηκε σε ειδική υπηρεσία του υπουργείου Δικαιοσύνης.
 
Τα "κόκκινα πουκάμισα" επισημαίνουν πως εναντίον του αντιπροέδρου πρέπει να απαγγελθούν επισήμως κατηγορίες για τα αιματηρά γεγονότα στις αρχές Απριλίου. Όμως ο κυβερνητικός εκπρόσωπος δήλωσε: "σκοπεύουμε να αφήσουμε την δικαιοσύνη να ακολουθήσει το δρόμο της. Δεν θα ικανοποιήσουμε τα αιτήματά τους...για μένα δεν είναι σαφές τι ακριβώς ζητούν και δεν μπορούμε να απαντήσουμε σε κάτι που δεν καταλαβαίνουμε", πρόσθεσε.
 
"Δεν μπορούμε να σταματήσουμε τις διαδηλώσεις χωρίς πραγματική συμφιλίωση που σημαίνει ότι πρέπει να αναλάβουν τις ευθύνες των πράξεών τους", υπογράμμισε από την πλευρά του ο Βενγκ Τοζιρακάμ, ένας από τους ηγέτες των διαδηλωτών.
   Διαδώστε αυτό το άρθρο