Τρίτη, 23 Απρ.
22oC Αθήνα

Αμετακίνητος ο Νετανιάχου για τους οικισμούς

ΦΩΤΟ REUTERS
ΦΩΤΟ REUTERS

Παρά τη διπλωματική κρίση στις σχέσεις ΗΠΑ-Ισραήλ, ο Μπενιαμίν Νετανιάχου δεν υποχωρεί στο ζήτημα των 1.600 νέων κατοικιών στην ανατολική Ιερουσαλήμ.

Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός ξεκαθάρισε ότι η ανέγερση των νέων οικισμών θα συνεχιστεί. «Η οικοδόμηση θα συνεχιστεί στην Ιερουσαλήμ, όπως συνέβη τα τελευταία 42 χρόνια», είπε ο Νετανιάχου μιλώντας στην κοινοβουλευτική ομάδα του κόμματός του Λικούντ και πρόσθεσε πως «το πάγωμα επί 10μηνο της οικοδόμησης στην Ιουδαία-Σαμάρεια (βιβλική ονομασία της Δυτικής Όχθης) θα τερματιστεί βάσει του προβλεπόμενου χρονοδιαγράμματος». 

Εκτός από την επικεφαλής της ευρωπαϊκής διπλωματίας, Κάθριν Άστον, την ισραηλινή πολιτική καταδίκασε και η καγκελάριος της Γερμανίας, Άγκελα Μέρκελ. Μετά τη συνάντησή της με τον πρωθυπουργό του Λιβάνου, Σάαντ Χαρίρι, η Γερμανία καγκελάριος αποκάλυψε πως προειδοποίησε τον Ισραηλινό πρωθυπουργό σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε μαζί του ότι η απόφαση αυτή κινδυνεύει να προκαλέσει εμπλοκή σε ολόκληρη την ειρηνευτική διαδικασία για τη Μέση Ανατολή. 

«Έχουμε υποστεί σοβαρό πλήγμα όσον αφορά τις εκ του σύνεγγυς διαπραγματεύσεις μεταξύ Παλαιστινίων και Ισραήλ. Ελπίζω ότι οι ενέργειες του Ισραήλ θα είναι στο μέλλον εποικοδομητικές και δεν θα συνεχίσουν να είναι τόσο αρνητικές ώστε να αποτρέψουν τη διεξαγωγή των συνομιλιών», πρόσθεσε.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε