Ειδήσεις ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ 2017· SURVIVOR· ΤΖΟΚΕΡ· ΣΕΙΣΜΟΣ· ΚΑΙΡΟΣ Λιακάδα 35 Αθήνα ΚΑΙΡΟΣ

Αμμοθύελλα χτύπησε τον Κόλπο

Διαδώστε αυτό το άρθρο

 

Επιλογή κατηγορίας

Τελευταία ενημέρωση: 19.03.2012 | 14:40
Πρώτη δημοσίευση: 19.03.2012 | 14:40

 Αμμοθύελλα πλήττει σήμερα την περιοχή του Κόλπου με αποτέλεσμα να κλείσουν σχολεία και να νοσηλευτούν εκατοντάδες άνθρωποι στη Σαουδική Αραβία και επίσης να προκληθούν προβλήματα στην εναέρια κυκλοφορία της Υεμένης.

  Στη Σαουδική Αραβία, το υπουργείο Παιδείας ανακοίνωσε το κλείσιμο των σχολείων στη βόρεια, ανατολική και νοτιοδυτική χώρα, μεταδίδουν τα επίσημα ΜΜΕ της χώρας, σύμφωνα με τα οποία ανάλογα μέτρα εφαρμόσθηκαν χθες στο Ριάντ.

    Τα νοσοκομεία του Ριάντ δέχθηκαν εκατοντάδες ανθρώπους, στην πλειοψηφία τους παιδιά με αναπνευστικά προβλήματα, όπως άσθμα, ή με αλλεργίες, που επιδεινώθηκαν από την αμμοθύελλα που πλήττει τη χώρα από το Σάββατο.

    Η αμμοθύελλα πλήττει και άλλες χώρες του Κόλπου, όπως τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και το Κουβέιτ, όπου η μετεωρολογική υπηρεσία έχει επανειλημμένα προειδοποιήσει για την περιορισμένη ορατότητα και τις ισχυρές ριπές του ανέμου.

    Η αμμοθύελλα πλήττει και την Υεμένη, χώρα γειτονική της Σαουδικής Αραβίας, προκαλώντας σοβαρά προβλήματα στις πτήσεις από και προς το αεροδρόμιο της Σαναά.

    Τουλάχιστον δυο πτήσεις ματαιώθηκαν το πρωί και άλλες κατευθύνθηκαν στο 'Αντεν (νότια), καθώς η ορατότητα είχε περιοριστεί στα 200 μέτρα, όπως δήλωσε ο διευθυντής του αεροδρομίου της Σαναά Νάτζι αλ-Μαρκάμπ.

    Οι αμμοθύελλες είναι ένα συνηθισμένο φαινόμενο αυτήν την εποχή στην περιοχή του Κόλπου.

  
   Διαδώστε αυτό το άρθρο