Πέμπτη, 25 Απρ.
20oC Αθήνα

«Αν δε λύσετε το πρόβλημα της Ελλάδας, κάνεις δε θα σας πάρει σοβαρά»

ΦΩΤΟ REUTERS
ΦΩΤΟ REUTERS

Η Ελλάδα δεν είναι το μεγαλύτερο πρόβλημα της ευρωζώνης. Και αυτό θα έπρεπε να το έχει κάνει σαφές η Άνγκελα Μέρκελ διεμήνυσε ο πρόεδρος των Γερμανών Σοσιαλδημοκρατών.

«Εάν οι Ευρωπαίοι δεν επιλύσουν το πρόβλημα της Ελλάδας στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης, τότε η Ευρώπη θα διαβρωθεί και δικαιολογημένα οι υπόλοιποι παγκόσμιοι παίχτες δεν θα τη λαμβάνουν σοβαρά υπόψη», τονίζει σε άρθρο του στη Handelsblatt, ο πρόεδρος των Σοσιαλδημοκρατών (SPD) Ζίγκμαρ Γκάμπριελ.

Ο Γκάμπριελ ασκεί κριτική στην Άγκελα Μέρκελ, επειδή, όπως λέει, δεν έχει καταστήσει αρκετά σαφές ότι οι προσπάθειες για την ευρω-διάσωση έχουν λιγότερο να κάνουν με την Ελλάδα, από ό,τι με το μέλλον της ίδιας της Ευρώπης.

Φυσικά, δε λείπουν οι παραινέσεις στην Ελλάδα, την οποία ο Γκάμπριελ καλεί λόγω σοβαρών παραλείψεων πολλών ετών, «να καταβάλει σκληρές προσπάθειες λιτότητας», αλλά επισημαίνει ότι «στην ουσία έχει να κάνει με το εάν η Ευρώπη, ως ο ισχυρότερος οικονομικός χώρος του κόσμου σε αυτόν τον αιώνα, θα συνεχίσει να διαδραματίζει αποφασιστικό πολιτικό και οικονομικό ρόλο».

Προειδοποιεί δε ότι εάν η Ευρωπαϊκή Ένωση χάσει τον ρόλο της στην παγκόσμια σκηνή, «η Ευρώπη ούτε θα ανανεώσει το οικονομικό και κοινωνικό μοντέλο της, ούτε θα μπορεί να λειτουργεί ως υπόδειγμα για άλλες περιοχές και χώρες του κόσμου».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Μέρκελ: Μη χαίρεστε, δεν ξεπεράσαμε την κρίση

Ο Σαρκοζί «άδειασε» τον Γιούνκερ: «Δεν υπάρχει plan Β για την Ελλάδα

Παπαδήμος: Θα γίνουν εκλογές όταν η κυβέρνηση ολοκληρώσει το έργο της

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε