Πέμπτη, 18 Απρ.
19oC Αθήνα

Αν δεν ταιριάζανε… Υποτιμητικό σχόλιο του υποψήφιου αντιπροέδρου του Τραμπ για τους Μεξικανούς

Αν δεν ταιριάζανε… Υποτιμητικό σχόλιο του υποψήφιου αντιπροέδρου του Τραμπ για τους Μεξικανούς

Το υποτιμητικό σχόλιο του Μάικ Πενς, υποψηφίου αντιπροέδρου των Ρεπουμπλικανικών στις προεδρικές εκλογές της 8ης Νοεμβρίου, για το Μεξικό, “Mexican thing”, προκάλεσε την άσκηση σφοδρής κριτικής στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Το σχόλιο έγινε στη διάρκεια της πρόσφατης τηλεοπτικής αντιπαράθεσης μεταξύ του Μάικ Πενς και του υποψηφίου αντιπροέδρου των Δημοκρατικών, Τιμ Κέιν το βράδυ της Τρίτης.

Ο Κέιν αναφέρθηκε στην έναρξη της προεκλογικής εκστρατείας του Ντόναλντ Τραμπ, τον Ιούνιο του 2015, κατά την οποία ο εκκεντρικός δισεκατομμυριούχος κατηγόρησε το Μεξικό ότι στέλνει εγκληματίες προκειμένου να ζήσουν στις ΗΠΑ, προκαλώντας θυμό τόσο στους Μεξικανούς, όσο και στους μεξικανικής καταγωγής Αμερικανούς.

Ο Πενς, κυβερνήτης της Ιντιάνα, αντιδρώντας στη φραστική επίθεση από τον υποψήφιο αντιπρόεδρο της Χίλαρι Κλίντον απευθύνθηκε στον Κέιν λέγοντας: “Επικαλείστε αυτό το ασήμαντο θέμα με το Μεξικό πάλι….”

Το σχόλιο αυτό του Πενς προκάλεσε την άσκηση δριμείας κριτικής στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ενώ στους Ισπανόφωνους ψηφοφόρους η Κλίντον προηγείται του Ντόναλντ Τραμπ σε αρκετές δημοσκοπήσεις, με τις προεδρικές εκλογές ν’ απέχουν μόλις 33 ημέρες.

“Μάικ Πενς σ’ ευχαριστώ που κατεβάζεις ακόμη πιο χαμηλά το επίπεδο των επαναλαμβανόμενων φραστικών επιθέσεων του Τραμπ κατά των Μεξικανών. Τα λόγια σου, λένε πολλά και για σένα,” τόνισε σε ανάρτησή του στο Twitter ο χρήστης Ρικ Μίλερ.

Το επιτελείο της προεκλογικής εκστρατείας του Ντόναλντ Τραμπ δεν ανταποκρίθηκε σε ηλεκτρονικό αίτημα του Reuters, προκειμένου να σχολιάσει τις αναρτήσεις των χρηστών στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Το σχόλιο αυτό του Πενς ήταν το πιο πρόσφατο μιας σειράς σχολίων και προεκλογικών εξαγγελιών του Ντόναλντ Τραμπ, που μεγαλώνουν την πολιτική απόσταση μεταξύ του προεδρικού υποψηφίου των Ρεπουμπλικάνων και των Μεξικανών ψηφοφόρων στις ΗΠΑ.

Ο εκκεντρικός δισεκατομμυριούχος ισχυρίστηκε στην αρχή ότι θα προχωρήσει στην απέλαση εκατομμυρίων παράνομων μεταναστών που ζουν στις ΗΠΑ. Μετά δήλωσε ότι θα δώσει προτεραιότητα στην απέλαση αυτών που έχουν διαπράξει εγκλήματα, αλλά και στην απέλαση όσων ζουν στις ΗΠΑ, μετά την επέκταση της βίζας παραμονής τους.

Ο Τραμπ, που χρησιμοποιεί ευρέως το Twitter, προσπάθησε να προσεγγίσει τους Ισπανόφωνους ψηφοφόρους στις 5 Μαΐου, ημέρα αργίας στο Μεξικό, με τη δημοσίευση φωτογραφίας στην οποία ο ίδιος έτρωγε μεξικανικά τάκος στο γραφείο του και με το σχόλιο: “Αγαπώ τους Ισπανόφωνους…”

πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ
 

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε