Παρασκευή, 29 Μαρ.
24oC Αθήνα

Αν ο Μόντι έκανε κόμμα θα έβγαινε πρώτο στις εκλογές

Ένα ενδεχόμενο “κόμμα τεχνοκρατών” του Ιταλού πρωθυπουργού Μάριο Μόντι θα έπαιρνε σε περίπτωση βουλευτικών εκλογών, την πρώτη θέση με 22%.

Ο Μόντι, ο οποίος ηγείται από τον περασμένο Νοέμβριο μιας κυβέρνησης τεχνοκρατών, δεν ανήκει σε κανένα κόμμα και υποστηρίζεται στο κοινοβούλιο από τους δύο μεγαλύτερους σχηματισμούς, το PD και το PDL, το κόμμα του προκατόχου του, του Σίλβιο Μπερλουσκόνι.

Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση που πραγματοποιηθηκε από την 1η ως τις 3 Μαρτίου σε δείγμα 1.000 προσώπων από το Ινστιτούτο IPR-Marketing για λογαριασμό της εφημερίδας “Λα Ρεπούμπλικα”, σε περίπτωση που δημιουργούνταν ένα “κόμμα τεχνοκρατών”, αυτό θα έπαιρνε 22% των ψήφων, όπως και το PD, ενώ το PDL θα έπαιρνε 17%.

Αυτή τη στιγμή οι δημοσκοπήσεις δίνουν 28% στο PD και 22% στο PDL, πράγμα που σημαίνει πως η γέννηση του “κόμματος τεχνοκρατών” θα αφαιρούσε 6 μονάδες από το πρώτο και 5 από το δεύτερο.

Ωστόσο, ο Μόντι έχει δηλώσει πως δεν επιθυμεί να παραμείνει στην πολιτική πέραν της άνοιξης του 2013, οπότε είναι προγραμματισμένο να διεξαχθούν βουλευτικές εκλογές.

Ο Μάριο Μόντι είχε καταγράψει το μεγαλύτερο ποσοστό δημοτικότητας την 1η Δεκεμβρίου, με 62% θετικές γνώμες, αμέσως μετά το διορισμό του επικεφαλής της κυβέρνησης. Η δημοτικότητά του βρισκόταν στα τέλη Φεβρουαρίου στο 59%, σύμφωνα με το IPR.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Οι Ιταλοί θέλουν τον Μόντι

Ιταλία: Πίσω στο πανεπιστήμιο ο Μόντι

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε