Πέμπτη, 28 Μαρ.
23oC Αθήνα

Αν θέλετε τζιν, αφήστε το όπλο σπίτι! Η έκκληση της Levi’s

Φωτογραφία: EPA (Αρχείου)
Φωτογραφία: EPA (Αρχείου)

Με ανοιχτή επιστολή του, ο διευθύνων σύμβουλος της Levi Strauss & Co ζητά από τους πελάτες να μην μπαίνουν στα μαγαζιά της εταιρίας μαζί με τα… όπλα τους. Και αν θέλουν να αγοράσουν τζιν της συγκεκριμένης εταιρίας, να αφήνουν τα όπλα τους σπίτι ώστε να μην κάνουν τους εργαζόμενους και τους άλλους πελάτες να νιώθουν άβολα!

Σε ανοιχτή επιστολή του την οποία ανέβασε στον λογαριασμό του στο LinkedIn, ο Τσιπ Μπεργκ τόνισε ότι σέβεται το δικαίωμα της οπλοφορίας, που προστατεύεται από την δεύτερη τροπολογία του αμερικανικού συντάγματος, αλλά δεν θεωρεί ένα κατάστημα ρούχων τον κατάλληλο χώρο για να οπλοφορεί κανείς.

“Ουσιαστικά, το θέμα είναι το εξής: Δεν θα έπρεπε να ανησυχείτε για την ασφάλειά σας ενώ ψωνίζετε για ρούχα ή δοκιμάζετε ένα τζιν παντελόνι. Πολύ απλά, τα όπλα δεν ανήκουν σε κανένα από αυτά τα σκηνικά”, έγραψε.

Ο πρόεδρος της Levi’s, πρώην αξιωματικός του στρατού και πατέρας, τόνισε ότι πρόσφατα ένα όπλο που έφερε στα καταστήματά του πελάτης εκπυρσοκρότησε κατά λάθος ενώ δοκίμαζε παντελόνια και τραυμάτισε τον ιδιοκτήτη του. Σημείωσε επίσης ότι η εταιρεία του, που εδρεύει στο Σαν Φρανσίσκο και συνδέεται ιστορικά με την Αμερικανική Δύση του 19ου αιώνα, έχει καταστήματα σε πολλές πόλεις όπως το Παρίσι, τη Νίκαια και το Ορλάντο, όπου οι επιθέσεις ενόπλων τον έχουν προβληματίσει ως προς θέματα ασφάλειας.

Ο Μπέργκ διευκρίνισε ότι η εταιρεία του δεν θα απαγορεύσει την οπλοφορία στα καταστήματά της, αλλά ζήτησε από “υπεύθυνους ιδιοκτήτες όπλων” να αφήσουν τον οπλισμό τους στα σπίτια τους.

Η εταιρεία, που ιδρύθηκε πριν από 163 χρόνια, προσθέτει το “όνομά” της στη λίστα εταιρειών που έχουν ζητήσει από τους πελάτες τους να αφήσουν τα όπλα τους στο σπίτι. Μεταξύ των εταιρειών αυτών συγκαταλέγονται οι αλυσίδες πολυκαταστημάτων Target, ηχητικών συστημάτων Sonic και έτοιμου φαγητού Chili’s.

Συντηρητικοί εξέφρασαν την οργή τους για το μήνυμα της Levi’s στο διαδίκτυο, με τον ακροδεξιό ισότοπο Breitbart να μεταδίδει την είδηση σε άρθρο με τίτλο, “Levi Strauss – Μη φέρνετε τα νόμιμα, μη-ορατά όπλα σας στα καταστήματά μας”.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε