Ειδήσεις ΣΕΙΣΜΟΣ· ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ 2017· ΤΖΟΚΕΡ· ΚΑΙΡΟΣ Λιακάδα 31 Αθήνα ΚΑΙΡΟΣ

Αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους ζητά εδώ και τώρα ο Χανς Κάιτελ

Αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους ζητά εδώ και τώρα ο Χανς Κάιτελ
Διαδώστε αυτό το άρθρο

 

Επιλογή κατηγορίας

Τελευταία ενημέρωση: 21.01.2011 | 06:47
Πρώτη δημοσίευση: 21.01.2011 | 06:47

“Είναι καλύτερα το πρόγραμμα αναδιάρθρωσης χρεών της Ελλάδας να ξεκινήσει σήμερα παρά αύριο για να απελευθερωθεί η χώρα από την κρίση χρέους και να ηρεμήσουν οι αγορές”.

Ο πρόεδρος του Συνδέσμου Γερμανιών Βιομηχανιών (ΒDI) Χανς-Πέτερ Κάιτελ ζητά να διαμορφωθεί άμεσα ένα πρόγραμμα αναδιάρθρωσης του χρέους της Ελλάδας, προκειμένου να ηρεμήσουν οι αγορές.
 
«Μόνο μέσω μιας αναδιάρθρωσης μπορεί η Ελλάδα να απελευθερωθεί από την κρίση χρέους», εκτιμά ο κ. Κάιτελ σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Handelsblatt που κυκλοφόρησε σήμερα.
 
Ο κ. Κάιτελ διαπιστώνει ότι ήδη σήμερα το βάρος του χρέους είναι δυσβάσταχτο και θα συνεχίσει να αυξάνεται. «Πρέπει να διατυπώσουμε μία λύση για τη χώρα. Αυτή μπορεί να είναι μόνον η αναδιάρθρωση με μέτρο. Οι πιστωτές, κάτοχοι ομολόγων της Ελλάδας το γνωρίζουν αυτό και έχουν ενσωματώσει από καιρό τις απώλειες», λέει ο κ. Κάιτελ.
 
Ο πρόεδρος του BDI καλεί τις χώρες της Ευρωζώνης να αποσαφηνίσουν άμεσα το τοπίο. «Είναι αντιπαραγωγικό, να οξύνεται τεχνητά η κατάσταση μέχρι 2013 για να γίνεται μετά τομή στα χρέη», λέει ο κ. Κάιτελ παραπέμποντας στο μόνιμο μηχανισμό που θα τεθεί σε λειτουργία στα μέσα του 2013. Υποστηρίζει δε ότι «το πρόγραμμα αναδιάρθρωσης χρεών είναι προτιμότερο να ξεκινήσει σήμερα παρά αύριο».
 


Διαβάστε επίσης:

ΔΝΤ : Ναι στην επιμήκυνση του χρέους - Όχι στην αναδιάρθρωση

 

   Διαδώστε αυτό το άρθρο