Ειδήσεις ΤΖΟΚΕΡ· ΣΕΙΣΜΟΣ· ΚΑΙΡΟΣ ΑΘΗΝΑ· ΟΑΕΔ Συννεφιά 15 Αθήνα ΚΑΙΡΟΣ

Ανάγκασαν τη σύζυγο του Λιου Σιαομπό να φύγει απο το Πεκίνο

Ανάγκασαν τη σύζυγο του Λιου Σιαομπό να φύγει απο το Πεκίνο
Διαδώστε αυτό το άρθρο

 

Επιλογή κατηγορίας

Τελευταία ενημέρωση: 10.10.2010 | 08:19
Πρώτη δημοσίευση: 09.10.2010 | 17:15

Η αστυνομία ανάγκασε τη σύζυγο του βραβευθέντος με Νομπέλ Ειρήνης διαφωνούντα Λιου Σιαομπό να εγκαταλείψει το Πεκίνο και θεωρείται ότι την έχουν μεταφέρει στην πόλη Τζιντσού  όπου εκείνος είναι φυλακισμένος.

"Η αστυνομία κάθεται εκεί και με περιμένει να μαζέψω τα πράγματά μου", μετέδωσε ο ραδιοφωνικός σταθμός της ΗΠΑ Radio Free Asia ότι δήλωσε η σύζυγός του, Λιου Σια, το βράδυ της Παρασκευής.

 Η ίδια δήλωσε στο ραδιόφωνο ότι η αστυνομία της είπε πως πρόκειται να την μεταφέρουν στην Τζιντσού αλλά εκείνη φοβάται ότι μπορεί να την θέσουν σε κατ' οίκον περιορισμό σε άλλη περιοχή εκτός Πεκίνου.

Η Λιου Σια επρόκειτο να μεταβεί στη φυλακή σήμερα το πρωί όμως ακτιβιστές και φίλοι της λένε ότι δεν γνωρίζουν αυτή τη στιγμή που βρίσκεται και ότι το κινητό της τηλέφωνο παραμένει απενεργοποιημένο.

Στη σελίδα της στο Twitter αργά το βράδυ της Πέμπτης είχε γράψει ότι αντιστάθηκε στις προσπάθειες της αστυνομίας να την πείσουν να ταξιδέψει στην Τζιντσού, η οποία απέχει 500 χιλιόμετρα από το Πεκίνο, πριν από την ανακοίνωση του νικητή του Νομπέλ Ειρήνης.

Μετά την ανακοίνωση ομάδα περίπου 100 υποστηρικτών του συγκεντρώθηκαν έξω από το κτιριακό συγκρότημα όπου βρίσκεται το διαμέρισμα της Λιου στο Πεκίνο, ενώ η αστυνομία την εμπόδιζε να φύγει.

 Δεκάδες δημοσιογράφοι περίμεναν επίσης έξω από το κτίριο παρακολουθούμενοι από περίπου 30 ένστολους αστυνομικούς και δεκάδες άλλους με πολιτική περιβολή.


ΔΙΑΒΑΣΤΕ
Στον Λιού Σιαομπό το Νομπελ Ειρήνης - Οργή από την Κίνα   Διαδώστε αυτό το άρθρο