Παρασκευή, 19 Απρ.
16oC Αθήνα

Αναγκαστική προσγείωση αεροπλάνου μετά απο τηλεφώνημα για εκρηκτικά

Πανικός  το πρωί σε πτήση των πακιστανικών αερογραμμών. Καταγγελία για επιβάτη με εκρηκτικά προσγείωσε εκτάκτως το αεροπλάνο.

Το Μπόινγκ 777 των Διεθνών Αερογραμμών του Πακιστάν (PIA) που προσγειώθηκε επειγόντως σήμερα το πρωί στο αεροδρόμιο της Στοκχόλμης έπειτα από προειδοποίηση για βόμβα, απογειώθηκε για το Μάντσεστερ γύρω στις 18:05 ώρα Ελλάδας, δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο εκπρόσωπος του αεροδρομίου.

O Καναδός, πακιστανικής καταγωγής, που συνελήφθη στη Στοκχόλμη ως ύποπτος για απόπειρα επίθεσης εναντίον του Μπόινγκ 777, που εκτελούσε την πτήση Τορόντο-Καράτσι αφέθηκε ελεύθερος και καμία κατηγορία δεν απαγγέλθηκε εις βάρος του, ανακοίνωσε η σουηδική εισαγγελία.

Το περιστατικό ξεκίνησε όταν μια γυναίκα επιβάτις του αεροσκάφους τηλεφώνησε στην καναδική αστυνομία μετά την απογείωση  και δήλωσε ότι ένας άνδρας έχει μαζί του εκρηκτικά. Η καναδική αστυνομία ενημέρωσε τον πιλότο, όταν το αεροσκάφος βρισκόταν στον σουηδικό εναέριο χώρο, και πραγματοποίησε έκτακτη προσγείωση στο αεροδρόμιο Αρλάντα της Στοκχόλμης.

Οι 273 επιβάτες απομακρύνθηκαν από το αεροσκάφος και η αστυνομία έθεσε υπό κράτηση έναν άνδρα.

Εκπρόσωπος της σουηδικής αστυνομίας ανακοίνωσε ότι κατά την έρευνα δεν βρέθηκαν εκρηκτικά στην κατοχή του.

Η καναδική αστυνομία δήλωσε πως θα συνεχίσει την έρευνά της για το συναγερμό, καθώς σύμφωνα με τη νομοθεσία του Καναδά, μία “τρομοκρατική φάρσα” είναι “δημόσιο αδίκημα” που τιμωρείται με φυλάκιση, η οποία μπορεί να φθάσει έως και τα πέντε χρόνια.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε