Τετάρτη, 24 Απρ.
23oC Αθήνα

Aνάγκαζαν τους στρατιώτες να σκοτώνουν αμάχους!

Στρατιώτες και μέλη των συριακών δυνάμεων ασφαλείας αποκάλυψαν πως εξαναγκάστηκαν, με την απειλή ότι θα πεθάνουν οι ίδιοι, να ανοίξουν πυρ εναντίον άοπλων διαδηλωτών, ανακοίνωσε το Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

“Στρατιώτες που λιποτάκτησαν δήλωσαν πως όσοι δεν δεχόταν να πυροβολήσουν τους διαδηλωτές διακινδύνευαν οι ίδιοι να χάσουν τη ζωή τους”, επισημαίνεται σε ανακοίνωση της οργάνωσης που βασίζεται σε μαρτυρίες 12 λιποτακτών που κατέφυγαν στο Λίβανο και την Τουρκία ή βρίσκονται ακόμα στη Συρία.

“Ανώτεροί τους στρατιωτικοί τους είπαν να πολεμήσουν τους τρομοκράτες και τους σαλαφιστές, αλλά με έκπληξη διαπίστωσαν πως επρόκειτο για άοπλους διαδηλωτές, εναντίον των οποίων έλαβαν πολλές φορές διαταγές να πυροβολήσουν”, προστίθεται στην ανακοίνωση.

“Οι μαρτυρίες αυτές αποδεικνύουν πως οι διαδηλωτές δεν σκοτώθηκαν κατά λάθος αλλά εξαιτίας της πολιτικής της αιματηρής καταστολής που εφαρμόζουν ανώτατοι σύροι αξιωματούχοι για να διαλύσουν τους αντικαθεστωτικούς”, υπογράμμισε η Σάρα Λι Γουίλσον υπεύθυνη του HRW για τη Μέση Ανατολή.

Οι οκτώ στρατιώτες και οι τέσσερις άντρες των δυνάμεων ασφαλείας έχουν αποκαλύψει συγκεκριμένα στοιχεία για τις διαδηλώσεις και τα ονόματα των ανώτερών τους αξιωματικών.

Χθες Παρασκευή, 15 πολίτες σκοτώθηκαν σε διαφορετικές πόλεις της Συρία από πυρά των δυνάμεων ασφαλείας. Συνολικά 1.300 έχουν χάσει τη ζωή τους από την αρχή της εξέγερσης τον Μάρτιο.

Στο μεταξύ, όπως ανακοίνωσε το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων περισσότεροι από 200 άνθρωποι συνελήφθησαν χθες Παρασκευή στη διάρκεια των αντικαθεστωτικών διαδηλώσεων.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε