Παρασκευή, 29 Μαρ.
23oC Αθήνα

Αναγνώρισε την κόρη του ως “μαύρη χήρα”

Αναγνώρισε την κόρη του ως “μαύρη χήρα”

Μια νεαρή καθηγήτρια πληροφορικής από το Νταγκεστάν αναγνωρίστηκε από τους γονείς της, ως η δεύτερη καμικάζι των βομβιστικών επιθέσεων που σημειώθηκαν στο μετρό της Μόσχας στις 29 Μαρτίου.

“Η γυναίκα μου και εγώ αναγνωρίσαμε αμέσως την κόρη μας, Μαριάμ”, δήλωσε ο πατέρας της, Ρασούλ Μαγκομέντοφ, όπως αναφέρει η εφημερίδα Νόβαγια Γκαζέτα στην ιστοσελίδα της. Ο Μαγκομέντοφ μίλησε με μια δημοσιογράφο της εφημερίδας αφότου φίλοι του του είχαν στείλει στο κινητό τηλέφωνό του μια φωτογραφία της 28χρονης κόρης του η οποία δημοσιεύτηκε σε μια ιστοσελίδα.

Την Παρασκευή οι αρχές επιβεβαίωσαν ότι μια 18χρονη από το Νταγκεστάν, η Τζανέτ Αμπντουραχμάνοβα, ήταν εκείνη που πυροδότησε τον εκρηκτικό μηχανισμό στο σταθμό Παρκ Κουλτούρι του μετρό. Οι έρευνες συνεχίζονται για την ταυτοποίηση της δεύτερης γυναίκας-καμικάζι ενώ τα ρωσικά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν ότι ενδέχεται να κατάγεται από την Τσετσενία.

Ο Μαγκομέντοφ είπε ότι η σύζυγός του είδε για τελευταία φορά την κόρη τους στις 28 Μαρτίου, όταν την συνόδευσε σε μια αγορά της Μαχατσκάλα. Η Μαριάμ είπε στη μητέρα της ότι επρόκειτο να επισκεφθεί μια φίλη της και αργότερα θα επέστρεφε στο σπίτι. Έκτοτε δεν είχαν κανένα νέο της. Στη φωτογραφία η γυναίκα φοράει το ίδιο κόκκινο μαντίλι που φορούσε όταν την είδε η μητέρα της για τελευταία φορά.

Η Μαριάμ ζούσε με τους γονείς της στο χωριό Μπαλαχάνι και δίδασκε πληροφορική σε ένα σχολείο του Νταγκεστάν. Ο πατέρας υποστήριξε ότι δεν είχε εκφράσει ποτέ εξτρεμιστικές απόψεις, ούτε είχε παρατηρήσει ο ίδιος να συμπερεφέρεται παράξενα η κόρη του.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε