Τρίτη, 23 Απρ.
21oC Αθήνα

Ανακαλύφθηκαν αρχαίοι τάφοι φοινικικής περιόδου

Ανακαλύφθηκαν αρχαίοι τάφοι φοινικικής περιόδου

Χρονολογούνται μεταξύ του 4ου και του 6ου αιώνα π.Χ και ανακαλύφθηκαν τυχαία όταν εκτελούνταν έργα για το αποχετευτικό.

Αρχαίοι τάφοι, που χρονολογούνται μεταξύ του 4ου και του 6ου αιώνα πΧ, φοινικικής περιόδου, ανακαλύφθηκαν στην περιοχή της Φανερωμένης, στη Λάρνακα, κατά τη διάρκεια εκσκαφών που εκτελούνται για τη Β΄φάση του αποχετευτικού συστήματος.

Σύμφωνα με τους αρχαιολόγους, που έσπευσαν επί τόπου, οι τάφοι δεν αποκλείεται να αποτελούν προέκταση του αρχαίου λαξευτού τάφου, γνωστού ως κατακόμβη, που επίσης χρονολογείται τον 4ο αιώνα πΧ και βρίσκεται κάτω από την παλιά εκκλησία της Παναγίας της Φανερωμένης.

Την περιοχή επισκέφθηκε ο δήμαρχος Λάρνακας, Ανδρέας Λουρουτζιάτης, ο οποίος ενημερώθηκε για τα νέα ευρήματα και σε δηλώσεις του είπε ότι «οι εργασίες για το αποχετευτικό σύστημα θα σταματήσουν προσωρινά στο συγκεκριμένο σημείο της λεωφόρου Φανερωμένης, μέχρι να διαπιστωθεί σε συνεννόηση με το τμήμα Αρχαιοτήτων εάν συντρέχει λόγος να συνεχιστούν οι ανασκαφές στη συγκεκριμένη τοποθεσία για ανεύρεση τυχόν νέων αρχαιολογικών ευρημάτων».

Πρόσθεσε ότι «η ανακάλυψη των φοινικικών τάφων αποτελεί ακόμα μία ένδειξη ότι η Λάρνακα είναι μία πόλη γεμάτη με ιστορία. Είναι περιοχή που αδιάλειπτα κατοικείται εδώ και τέσσερις χιλιάδες χρόνια και η ανεύρεση αρχαίων τάφων και ιδιαίτερα σαρκοφάγων αποδεικνύει του λόγου το αληθές».

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε