Τετάρτη, 24 Απρ.
21oC Αθήνα

Ανακαλύφθηκε κρησφύγετο της ΕΤΑ με 500 κιλά εκρηκτικών

Ομάδα πυροτεχνουργών της πορτογαλικής αστυνομίας στο διαμέρισμα-κρησφύγετο. ΦΩΤΟ REUTERS
Ομάδα πυροτεχνουργών της πορτογαλικής αστυνομίας στο διαμέρισμα-κρησφύγετο. ΦΩΤΟ REUTERS

Η αστυνομία της Πορτογαλίας ανακοίνωσε ότι ανακάλυψε το κρησφύγετο τρομοκρατικής οργάνωσης και σύμφωνα τους Ισπανούς ανήκει στην οργάνωση των βάσκων αυτονομιστών.

Η πορτογαλική χωροφυλακή ανακοίνωσε απόψε ότι ανακάλυψε σχεδόν 500 κιλά εκρηκτικών, καθώς και “μηχανισμούς έτοιμους για χρήση”, σε μία “κρύπτη” στο κέντρο της χώρας, η οποία, σύμφωνα με ισπανικές αντιτρομοκρατικές πηγές, ανήκε στη βασκική οργάνωση ETA.

“Το υλικό ήταν αποθηκευμένο σε συνθήκες ασφαλείας που φανερώνουν εργασία επαγγελματιών” είπε ο λοχαγός Χέλντερ Μπαρός και πρόσθεσε πως οι μονάδες εξουδετέρωσης ναρκών ανακάλυψαν επίσης “πολλούς μηχανισμούς έτοιμους για χρήση”.

“Αυτό που μπορούμε να πούμε σε αυτό το στάδιο είναι ότι βρήκαμε ένα σπίτι που χρησιμοποιούνταν ως κρησφύγετο στοιχείων που φέρεται ότι ανήκουν σε τρομοκρατικό δίκτυο” είπε  ο διευθυντής της δικαστικής αστυνομίας της Πορτογαλίας, Ζοζέ Αλμέιντα Ροντρίγκες στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου.

Νωρίτερα μία πηγή της ισπανικής αντιτρομοκρατικής επεσήμανε ότι αυτό το υλικό “μπορεί να χρησιμοποιείται από την ΕΤΑ”.

Σε ερώτηση για την πιθανή ύπαρξη βάσης της ΕΤΑ στην Πορτογαλία ο Ροντρίγκες απάντησε ότι “σε αυτό το στάδιο” η αστυνομία δεν έχει “καμία ένδειξη που να υποστηρίζει αυτή την άποψη”.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε