Ειδήσεις ΣΕΙΣΜΟΣ· ΒΑΣΕΙΣ 2017· ΤΖΟΚΕΡ· ΚΑΙΡΟΣ Λιακάδα 25 Αθήνα ΚΑΙΡΟΣ

Άναψε τσιγαριλίκι στη Βουλή και ζήτησε αποποινικοποίηση της κάνναβης!

Άναψε τσιγαριλίκι στη Βουλή και ζήτησε αποποινικοποίηση της κάνναβης!
O Σάμιουελ Μελάς κρατάει το τσιγαράκι του!
Διαδώστε αυτό το άρθρο

 

Επιλογή κατηγορίας

Τελευταία ενημέρωση: 05.10.2010 | 08:36
Πρώτη δημοσίευση: 05.10.2010 | 08:36

Αποποινικοποίηση της κάνναβης για ιατρικούς σκοπούς ζήτησε ακτιβιστής που άναψε κανονικά τσιγαριλίκι μέσα στην Βουλή και το φούμαρε!
 

Ένας ακτιβιστής που προασπίζεται το δικαίωμα στη χρήση κάνναβης άναψε ένα τσιάγρο μαριχουάνας μέσα στο καναδικό κοινοβούλιο εν μέσω συνεδρίασης και πρόλαβε να το καπνίσει σχεδόν όλο προτού τον σταματήσουν οι άνδρες της υπηρεσίας ασφαλείας.
 
Σύμφωνα με το κανάλι CTV ο Σάμιουελ Μέλας, ο οποίος βρισκόταν στα θεωρεία του κοινού, ζητά να γίνει πιο ελαστικός ο νόμος περί κατοχής μαριχουάνας για ιατρικούς σκοπούς, με βάση τον οποίο περίπου 4000 Καναδοί επιτρέπεται να καπνίζουν κάνναβη.
 
Βγαίνοντας από το κτήριο του κοινοβουλίου ο Μέλας ζήτησε από την καναδική κυβέρνηση να επιτρέψει την κατανάλωση προϊόντων με βάση την κάνναβη, όπως κρέμες και γλυκά, πάντα για ιατρικούς σκοπούς. "Η σύζυγός μου δεν μπορεί να καπνίσει αυτά τα φάρμακα γιατί πάσχει από καρκίνο των πνευμόνων. Έτσι, της φτιάχνων βούτυρο και χυμούς" με βασικό συστατικό τη μαριχουάνα, εξήγησε ο ίδιος.
 
Ο Μέλας δεν συνελήφθη αφού ο αστυνομικός που τον εντόπισε να καπνίζει μέσα στο κοινοβούλιο του ζήτησε απλώς να σβήσει το τσιγαριλίκι του.
 
Η χρήση κάνναβης απαγορεύεται στον Καναδά, εκτός από κάποιες μικρές εξαιρέσεις για ιατρικούς σκοπούς. Τα τελευταία χρόνια έγιναν τρεις απόπειρες να αποποινικοποιηθεί η κατοχή μικρών ποσοτήτων αλλά απέτυχαν όλες, κυρίως επειδή προκηρύσσονταν εκλογές. Το θέμα δεν ξανασυζητήθηκε μετά το 2006, όταν κέρδισε τις εκλογές ο συντηρητικός πρωθυπουργός Στίβεν Χάρπερ.
    Διαδώστε αυτό το άρθρο