Πέμπτη, 28 Μαρ.
21oC Αθήνα

Ανάπτυξη στην Τουρκία προβλέπει το ΔΝΤ

Ανάπτυξη στην Τουρκία προβλέπει το ΔΝΤ

Το ΔΝΤ προέβλεψε, με βάση στοιχεία τα οποία έδωσε στην δημοσιότητα σήμερα, πως η Τουρκία πορεύεται προς μία πιο «βιώσιμη και ισόρροπη» ανάπτυξη, παρότι υπολογίζει πως η χώρα παραμένει «ευάλωτη» στις μεταβολές του εξωτερικού περιβάλλοντος.

«Οι τουρκικές αρχές προετοίμασαν το έδαφος για μία πιο ισόρροπη και βιώσιμη ανάπτυξη το 2012», η οποία συνοδεύεται από μείωση του πληθωρισμού, υπογραμμίζει το ΔΝΤ στην τακτική αξιολόγηση των χωρών μελών του.

Μετά την εκτόξευσή του στο 8,5% το 2011, το τουρκικό ΑΕΠ αναμένεται να αυξηθεί κατά 3% φέτος και κατά 3,5% το 2013, σύμφωνα με τις προβλέψεις του Ταμείου, που κυμάνθηκαν σε ελαφρά χαμηλότερα ποσοστά από εκείνες της κυβέρνησης.

Μολονότι το ΔΝΤ χαιρετίζει τον «πιο αυστηρό» προϋπολογισμό του 2013, υπογραμμίζει πως οι οικονομικές προοπτικές της Τουρκίας «σκιάζονται» από ορισμένες αβεβαιότητες που σχετίζονται με το εξωτερικό οικονομικό περιβάλλον.

«Η Τουρκία παραμένει ευάλωτη σε μία απότομη αλλαγή πλεύσης των αγορών, εξαιτίας των σημαντικών αναγκών της χώρας σε έξωθεν χρηματοδότηση», υπογραμμίζει το Ταμείο, που προτείνει στην Άγκυρα να συνεχίσει «να μειώνει τις δυσαρμονίες» της οικονομίας της, «αυξάνοντας την εσωτερική εξοικονόμηση και βελτιώνοντας τη δυναμική της οικονομίας», καταπολεμώντας συνάμα τη μαύρη αγορά εργασίας και βελτιώνοντας τον τομέα της απασχόλησης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ένας Τούρκος ανταποκριτής, γράφει για την Αθήνα της κρίσης

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε