Σάββατο, 20 Απρ.
14oC Αθήνα

Αναθεώρησαν τον απολογισμό του μακελειού: 76 για την ώρα οι νεκροί της Νορβηγίας

ΦΩΤΟ EUROKINISSI

Από 93 που ήταν μέχρι τώρα, ο αριθμός των θυμάτων του Άντερς Μπέρινγκ Μπρέιβικ αναθεωρήθηκε στους 76. 68 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στην Οτόγια και άλλοι 8 στη βομβιστική επίθεση του Όσλο.

Σε ειδική συνέντευξη Τύπου που παρέθεσε η αστυνομία της Νορβηγίας λίγο αφού ο μακελάρης οδηγήθηκε στο δικαστήριο, ανακοίνωσε πως ο απολογισμός της διπλής επίθεσης αναθεωρείται προς τα κάτω, αλλά δυστυχώς αναμένεται να αυξηθεί ξανά.

Τη Δευτέρα, ακόμη ένας από τους τραυματίες της βομβιστικής επίθεσης στο κυβερνητικό κτίριο στην «καρδιά» της νορβηγικής πρωτεύουσας έχασε τη μάχη για τη ζωή, ανεβάζοντας τον αριθμό των θυμάτων από την επίθεση στους 8.

Από τους πυροβολισμούς στην Οτόγια, ενώ μέχρι σήμερα η αστυνομία είχε ανακοινώσει πως έχουν σκοτωθεί 86 άνθρωποι, αναθεώρησε και έκανε γνωστό πως επιβεβαιωμένα υπάρχουν 76 νεκροί. Και εδώ, όμως, εκφράζονται φόβοι πως ο τελικός απολογισμός θα είναι μεγαλύτερος, καθώς υπάρχουν ακόμη αγνοούμενοι.

Δύτες εξακολουθούν να ψάχνουν τα βαθιά νερά γύρω από το νησί Οτόγια ώστε να βρουν κάποιους από τους αγνοούμενους. Η αστυνομία αρνείται να δώσει στη δημοσιότητα τον ακριβή αριθμό των αγνοούμενων για να μη δημιουργήσει σύγχυση.

«Είναι ένα μικρό κομμάτι καλών νέων» δήλωσε ο εκπρόσωπος της αστυνομίας. Η διαδικασία να μεταφερθούν οι σοροί των θυμάτων από το νησί Οτόγια στο Όσλο βρίσκεται σε εξέλιξη και «δε μπορεί να γίνει γρηγορότερα» σύμφωνα με την αστυνομία. Οι αρχές ελπίζουν να έχουν στη διάθεσή τους τον τελικό απολογισμό την Πέμπτη.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Δεν ήταν μόνος ο μακελάρης της Νορβηγίας – «Ήθελα να σώσω τη χώρα από τους μουσουλμάνους» είπε στο δικαστή – «Σε θέλουμε νεκρό» του φώναζε το πλήθος

“Διάγγελμα” στους Νορβηγούς θέλει να κάνει ο μακελάρης! – Σκότωνε έναν άνθρωπο το λεπτό! – Επι 90 λεπτά θέριζε ζωές

Νορβηγική αστυνομία: «Δεν αργήσαμε να αντιδράσουμε!»

Καλοαναθρεμμένο παιδί της μαμάς ο 32χρονος μακελάρης!

Παραληρεί στο μανιφέστο του ο μακελάρης- Σήμερα οδηγείται ενώπιον του δικαστή

Η ωμή ομολογία του μακελάρη: «απαραίτητες οι επιθέσεις» – Τι είπε στην απολογία του

Ο πατέρας του μακελάρη εξομολογείται: «Τα έμαθα από τις εφημερίδες»

Γράμματα, κεριά, λουλούδια και οδύνη για τα θύματα της τυφλής βίας στη Νορβηγία – Αγωνία για τέσσερις νεαρούς που αγνοούνται

Ανείπωτη τραγωδία στη Νορβηγία – 98 oι νεκροί – ΦΩΤΟ ντοκουμέντο απο τη στιγμή του μακελειού

‘Ετσι τίναξε στον αέρα το ‘Οσλο! – 6 τόνοι λιπασμάτων σε εταιρεία βιτρίνα

Ο παράδεισος που έγινε κόλαση – Ο 32χρονος «θέριζε» ζωές επί δυο ώρες!


Η πιο αιματηρή επίθεση σε νορβηγικό έδαφος από τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο – «Θα σας σκοτώσω όλους» φώναζε ο ένοπλος στην Οτόγια

Αυτός είναι ο δράστης του μακελειού της Νορβηγίας

Οπλισμένος στο ξενοδοχείο όπου βρισκόταν ο Νορβηγός πρωθυπουργός

Αναβολή λόγω της τραγωδίας!

Τρόμος και χάος στη Νορβηγία – Μία έκρηξη και ένας που άρχισε να πυροβολεί έστειλαν στο θάνατο πάνω από 16 άτομα- Στους δρόμους ο στρατός

Οι χειρότερες επιθέσεις που συγκλόνισαν τις Σκανδιναβικές χώρες

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε