Παρασκευή, 29 Μαρ.
22oC Αθήνα

Ανατινάχτηκε όταν πήγε να βάλει μπροστά το αυτοκίνητο!

Ανατινάχτηκε όταν πήγε να βάλει μπροστά το αυτοκίνητο!

Ένας αστυνομικός ηλικίας 25 ετών, σκοτώθηκε στην πόλη Όμαγκχ της Βορείου Ιρλανδίας, το Σάββατο, όταν εξερράγη βόμβα που είχε τοποθετηθεί στο αυτοκίνητό του, έξω από το σπίτι του.

Πρόκειται για το πρώτο περιστατικό δολοφονίας αστυνομικού, τα τελευταία δύο χρόνια στην κατεχόμενη από τους Βρετανούς, επαρχία της Βορείου Ιρλανδίας.

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση των αστυνομικών αρχών, ο Ρόναν Κερ, που είχε αποφοιτήσει πρόσφατα από τη Σχολή της Αστυνομίας, πέθανε έξω από το σπίτι του.

Το περιστατικό είναι το πρώτο που καταγράφεται τα δύο τελευταία χρόνια και έρχεται, σταδιακά, να κλιμακώσει μία επανεμφανιζόμενη αναταραχή στη περιοχή του Ώλστερ, με ανταλλαγή πυροβολισμών με την τοπική αστυνομία και βομβιστικές ενέργειες, από αυτονομιστικές ομάδες που αποκολλήθηκαν από τον Ιρλανδικό Απελευθερωτικό Στρατό (IRA), αφότου αυτός εγκατέλειψε επισήμως τον ένοπλο αγώνα, τον οποίο διεξήγε για δεκαετίες, με σκοπό την απελευθέρωση της Βορείου Ιρλανδίας από τους Βρετανούς και την επαννένωσή της με τη Δημοκρατία της Ιρλανδίας.

Η δολοφονική επίθεση κατά του νεαρού καθολικού αστυνομικού, καταδικάστηκε αμέσως, από τη βρετανική κυβέρνηση, την κυβέρνηση της Ιρλανδίας, τις ΗΠΑ, αλλά και από όλα τα κόμματα συμπεριλαμβανομένων των παρατάξεων των Προτεσταντών και των Καθολικών της Βορείου Ιρλανδίας, αλλά και από το Σιν Φέϊν, τον πολιτικό κλάδο του IRA.

Ήταν η πρώτη δολοφονία από το Μάρτιο του 2009, που ένα πρώην στέλεχος του IRA εκτέλεσε έναν αστυνομικό στην πόλη Άρμαγκ και ενώ δύο μέρες νωρίτερα μία άλλη αποσχισθείσα ομάδα είχε παραβιάσει την κατάπαυση του πυρός, που διαρκούσε επί μία δεκαετία, σκοτώνοντας δύο βρετανούς στρατιώτες έξω από τη βάση τους.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε