Τρίτη, 23 Απρ.
21oC Αθήνα

Ανατριχιαστικά μηνύματα τζιχαντιστών σε σπίτια στη Σουηδία: Θα σας αποκεφαλίσουμε

Ανατριχιαστικά μηνύματα τζιχαντιστών σε σπίτια στη Σουηδία: Θα σας αποκεφαλίσουμε

Σε εγρήγορση βρίσκεται τα τελευταία εικοσιτετράωρα η αστυνομία της Σουηδίας μετά από τα απειλητική μηνύματα που έχουν γεμίσει όλοι οι δρόμοι. ”Ασπαστείτε το Ισλάμ, διαφορετικά ούτε η αστυνομία δε σας σώζει”.

Σουηδικές πόλεις, μεταξύ των οποίων και η Στοκχόλμη, αντιμετωπίζουν από την Πέμπτη τρομοκρατικές απειλές, με αποτέλεσμα η αστυνομία να διεξάγει διαρκώς έρευνες. Σημειώματα, λοιπόν, με στίγμα ισλαμικό, που ταχυδρομούνται σε γραμματοκιβώτια, έκαναν την εμφάνισή τους.

”Θα σας αποκεφαλίσουμε. Θα σας κάψουμε το σπίτι, εάν δεν ασπαστείτε το Ισλάμ. Η αστυνομία δε θα σας σώσει”. Όλα τα μηνύματα υπογράφονται ως ISIS και φέρεται πως προέρχονται από τρομοκρατικές οργανώσεις, οι οποίοι απαιτούν πιστούς μουσουλμάνους, γιατί διαφορετικά θα πεθάνουν.

”Στο όνομα του Αλλάχ, του φιλεύσπλαχνου. Έχετε τρεις επιλογές: 1. Να ασπαστείτε το Ισλάμ. 2. Να πληρώσετε ‘θρησκευτικό φόρο’ για προστασία. 3. Ή αλλιώς, θα αποκεφαλιστείτε. Ο θάνατος έρχεται για όλους σας.

Τα σουηδικά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν πως οι αστυνομικές αρχές ερευνούν τα σημειώματα και τις απειλές και τα συγκρίνουν με προηγούμενα μηνύματα. Οι περιοχές Ronneby, Sigtuna και Västerås βρίσκονται στο επίκεντρο. Ο Emil Andersson, επικεφαλής της αστυνομίας στην Σιγκτούνα, δήλωσε στο Radio Uppland ότι η απειλή έχει ληφθεί σοβαρά υπόψη και οι αξιωματικοί ήταν αυξάνουν τα μέτρα ασφαλείας. Πρόσθεσε ότι η σουηδική υπηρεσία μυστικών πληροφοριών συμμετέχει στην έρευνα, εξετάζοντας τα σύμβολα και τη γλώσσα που χρησιμοποιείται στα σημειώματα.

Πηγή: Dailymail

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε