Παρασκευή, 19 Απρ.
16oC Αθήνα

Ανατροπή στην υπόθεση της μικρής Poppi: Ο πατέρας βίασε το αγγελούδι πριν πεθάνει

μικρή Poppi

Μετά από 3 χρόνια λύθηκε το μυστήριο που κάλυπτε τον θάνατο της 13ων μηνών Poppi Worthington. Τα στοιχεία για την ενοχή του πατέρα ήταν συντριπτικά αλλά η αναλγησία των αρχών του επέτρεψε να κυκλοφορεί ελεύθερος.

Ο δικαστής Ανώτατου Δικαστηρίου αποφάνθηκε. Η μικρή Poppi είχε κακοποιηθεί σεξουαλικά από τον πατέρα της πριν πεθάνει. Όλα έδειχναν αυτό που είχε συμβεί. Μόνο οι αρχές αγνόησαν όλα τα σημάδια. Η Poppi είχε βρεθεί με σοβαρά τραύματα στο σπίτι της στο Barrow-in-Furness και μεταφέρθηκε εσπευσμένα στο νοσοκομείο όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός της τον Δεκέμβριο του 2012.

Οι αρχές τότε είχαν συλλάβει και ανακρίνει τον 47χρονο πατέρα της με την υποψία της σεξουαλικής επίθεσης αλλά ποτέ δεν κατηγορήθηκε για κανένα αδίκημα. Αρνιόταν οποιαδήποτε αδικοπραγία. Μετά από νέα έρευνα, ο δικαστής Peter Jackson αποφάνθηκε ότι το 13ων μηνών κοριτσάκι είχε κακοποιηθεί σεξουαλικά από τον πατέρα του λίγο πριν πεθάνει.

Τον ύποπτο θάνατο περιέβαλε ένα πέπλο μυστηρίου, με τις αρχές τότε να καταλήγουν σε συμπέρασμα μέσα σε 7 λεπτά και να χαρακτηρίζουν “ανεξήγητο” τον θάνατό της. Ήταν μόλις τον περασμένο μήνα που 3 ειδικοί εξέφρασαν τη διαφωνία τους με τα ευρήματα παθολόγου του υπουργείου Εσωτερικών που πίστευε ότι η Poppi είχε κακοποιηθεί σεξουαλικά.

Οι αστυνομικοί της Cumbria, όπως προέκυψε από τις έρευνες, δεν είχαν κάνει καμία “πραγματική” έρευνα για τον θάνατο της Poppi επί 9 μήνες. Είχαν ισχυριστεί ότι η παθολόγος Alison Armour κατέληξε σε βιαστικά συμπεράσματα όταν εξέφρασε τις αμφιβολίες της για τον θάνατο του μικρού κοριτσιού. Μεταξύ των παραλείψεων της αστυνομίας ήταν και το γεγονός πως δεν διατηρήθηκαν στοιχεία για εγκληματολογική ανάλυση και δεν σφραγίστηκε το σπίτι.

Πηγή: Dailymail

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε