Ειδήσεις ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ 2017· SURVIVOR· ΤΖΟΚΕΡ· ΣΕΙΣΜΟΣ· ΚΑΙΡΟΣ Λιακάδα 33 Αθήνα ΚΑΙΡΟΣ

Αναβάλλεται η επικύρωση του Μόνιμου Μηχανισμού Στήριξης από τη Γερμανία

Αναβάλλεται η επικύρωση του Μόνιμου Μηχανισμού Στήριξης από τη Γερμανία
Διαδώστε αυτό το άρθρο

 

Επιλογή κατηγορίας

Τελευταία ενημέρωση: 16.09.2011 | 17:01
Πρώτη δημοσίευση: 16.09.2011 | 17:01

Οι Βρυξέλλες δεν έχουν ακόμα (!) ετοιμάσει το τελικό κείμενο της συμφωνίας και μοιραία η συμφωνία δε θα επικυρωθεί στις 21 Σεπτεμβρίου από το υπουργικό συμβούλιο της Γερμανίας.

Οι υπηρεσίες των Βρυξελλών δεν έχουν ακόμη έτοιμο το τελικό κείμενο της συμφωνίας για τον ESM, εξήγησε ο εκπρόσωπος της γερμανικής κυβέρνησης, Στέφεν Ζάιμπερτ, αναφερόμενος στους λόγους αναβολής της επικύρωσης της συμφωνίας της 21ης Ιουλίου.

Η αναβολή αυτή έχει ως συνέπεια να μη μπορεί να τηρηθεί και ο αρχικός προγραμματισμός, που προέβλεπε να ολοκληρωθεί στη Γερμανία η διαδικασία επικύρωσης του ESM στο τέλος του τρέχοντος έτους. Η επικύρωσή του από το Βερολίνο μετατίθεται για το πρώτο τρίμηνο του 2012.

Στο Κόμμα των Φιλελευθέρων, που συμμετέχει στον κεντροδεξιό κυβερνητικό συνασπισμό της Άνγκελα Μέρκελ, συγκεντρώνονται υπογραφές για τη διενέργεια εσωκομματικού δημοψηφίσματος κατά του ESM.

Ο εκπρόσωπος της γερμανικής κυβέρνησης είπε, ότι δεν υπάρχει "κανενός είδους πίεση χρόνου", καθώς ο Μόνιμος Μηχανισμός Σταθερότητας θα τεθεί σε λειτουργία στα μέσα του 2013 και αφού θα έχει προηγηθεί η απαιτούμενη νομοθετική διαδικασία επικύρωσης στις χώρες της Ευρωζώνης.

"Μέχρι τότε έχουμε πολύ χρόνο", υπογράμμισε ο κ. Ζάιμπερτ και πρόσθεσε ότι τη γερμανική κυβέρνηση την ενδιαφέρει να ετοιμαστούν "το ταχύτερο δυνατόν" τα απαραίτητα ντοκουμέντα από τις Βρυξέλλες.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Απειλεί τον ευρωπαϊκό μηχανισμό η γερμανική αντιπολίτευση

Οι όροι συμμετοχής των ιδιωτών στο πακέτο στήριξης – Ποιες τράπεζες θα στηρίξουν το πρόγραμμα
   Διαδώστε αυτό το άρθρο