Πέμπτη, 25 Απρ.
18oC Αθήνα

Αναβλήθηκαν και πάλι τα εγκαίνια του νέου αεροδρομίου του Βερολίνου

Αναβλήθηκαν και πάλι τα εγκαίνια του νέου αεροδρομίου του Βερολίνου

Τα εγκαίνια του νέου αεροδρομίου του Βερολίνου “Βίλι Μπραντ” αναβλήθηκαν εκ νέου, για τέταρτη φορά κατά σειρά, για τα τέλη Οκτωβρίου του 2013, σύμφωνα με σημερινά δημοσιεύματα πολλών μέσων ενημέρωσης.

Το νέο αεροδρόμιο δεν αναμένεται να λειτουργήσει πριν από τις 27 Οκτωβρίου του 2013, δηλαδή σε περισσότερο από έναν χρόνο, γράφει η εφημερίδα Μπιλτ, ενώ η Μπερλίνερ Μόργκενποστ σημειώνει ότι τα εγκαίνια του αεροδρομίου θα γίνουν στις 20 ή στις 27 Οκτωβρίου του 2013.

Την πληροφορία για την αναβολή της λειτουργίας του αεροδρομίου για τον Οκτώβριο του 2013 μετέδωσε και ο δημόσιος ραδιοσταθμός του Βερολίνου RBB.

Σύμφωνα με την πιο πρόσφατη πρόβλεψη, τα εγκαίνια του αεροδρομίου θα γινόντουσαν στις 17 Μαρτίου του 2013.

Οι αναβολές αυτές της λειτουργίας του νέου αεροδρομίου έχουν προκαλέσει σκάνδαλο, με τους τοπικούς πολιτικούς υπευθύνους, μεταξύ των οποίων και ο δήμαρχος του Βερολίνου Κλάους Βόβεραϊτ, να κατηγορούνται για ανικανότητα και για υποτίμηση των προβλημάτων που θα προέκυπταν κατά την κατασκευή του έργου.

Επίσης πολύ έντονη πολεμική έχει ξεσπάσει για το επιπρόσθετο κόστος με το οποίο επιβαρύνουν την κατασκευή του έργου οι αναβολές αυτές, το οποίο υπολογίζεται σε 1,1 δισεκατομμύριο ευρώ, την ώρα που αυτοί που το έχουν αναλάβει αναζητούν ένα νέο σχέδιο χρηματοδότησης για να αποφύγουν μια στάση πληρωμών.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Αναβλήθηκαν για δεύτερη φορά τα εγκαίνια του νέου αεροδρομίου του Βερολίνου

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε