Ειδήσεις ΣΕΙΣΜΟΣ· ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ 2017· ΤΖΟΚΕΡ· ΚΑΙΡΟΣ Λιακάδα 27 Αθήνα ΚΑΙΡΟΣ

Αναβλήθηκε η δίκη πρώην πρωθυπουργού για κατάχρηση

Αναβλήθηκε η δίκη πρώην πρωθυπουργού για κατάχρηση
Διαδώστε αυτό το άρθρο

 

Επιλογή κατηγορίας

Τελευταία ενημέρωση: 22.02.2010 | 12:13
Πρώτη δημοσίευση: 22.02.2010 | 12:13

Η επανάληψη της δίκης του πρώην πρωθυπουργού του Ισραήλ Εχούντ 'Ολμερτ που κατηγορείται για σειρά καταχρήσεων αναβλήθηκε για την Πέμπτη..

 
Η αναβολή αυτή προκλήθηκε λόγω της διαθεσιμότητας στην οποία έχει τεθεί ο βασικός εισαγγελέας σε αυτή την υπόθεση, ο Ούρι Κορμπ μετά το σκάνδαλο που προκάλεσε αποκαλώντας "ηλίθιους" τους δικαστές μπροστά σε φοιτητές.
 
Το δικαστήριο της περιφέρειας της Ιερουσαλήμ είχε απορρίψει την περασμένη εβδομάδα αίτημα του δημόσιου κατήγορου για αναβολή τριών μηνών της συνέχισης της δίκης, λαμβάνοντας υπόψη την απουσία του εισαγγελέα.
 
Το δικαστήριο δέχτηκε ωστόσο να τροποποιήσει το χρονοδιάγραμμα όσον αφορά την εμφάνιση ενώπιον του δικαστηρίου των μαρτύρων, ορίζοντας μια ακροαματική διαδικασία την εβδομάδα αντί τριών, όπως είχε αρχικά προγραμματιστεί. Η ακροαματική διαδικασία των μαρτύρων αναμένεται να αρχίσει την Πέμπτη.
 
Ο 'Ολμερτ που δηλώνει αθώος, κατηγορείται για οικονομική απάτη, κατάχρηση εμπιστοσύνης, χρήση πλαστών εγγράφων και φοροδιαφυγή. Οι κατηγορίες επισύρουν ποινή φυλάκισης.
 
Κατά την έναρξη της δίκης στις 25 Σεπτεμβρίου, όταν αναγνώστηκε το κατηγορητήριο, ο 'Ολμερτ δήλωσε αθώος και πεπεισμένος ότι "το δικαστήριο θα τον απαλλάξει από κάθε υποψία".
 
Δίκη σε βάρος πρώην πρωθυπουργού διεξάγεται για πρώτη φορά στην ιστορία του κράτους του Ισραήλ.
 
Ο 64χρονος πρώην αρχηγός του κεντρώου κόμματος Καντίμα παραιτήθηκε από τα καθήκοντά του στις 21 Σεπτεμβρίου του 2008, όταν η αστυνομία συνέστησε στις εισαγγελικές αρχές την απαγγελία κατηγοριών σε βάρος του 'Ολμερτ για διαφθορά, συγκεκριμένα για παράνομη μεταφορά χρημάτων από τον αμερινακοεβραίο επιχειρηματία Μόρις Ταλάνσκι.
 
Η δεύτερη υπόθεση κακοδιοίκησης αφορά αεροπορικά εισιτήρια τα οποία φέρεται να πληρώθηκαν αρκετές φορές από διάφορους οργανισμούς για λογαριασμό του 'Ολμερτ και μελών της οικογένειάς του (υπόθεση Rishontours).
 
Η τρίτη υπόθεση αφορά διορισμούς προσώπων του στενού του περιβάλλοντος σε επίσημο οικονομικό οργανισμό.
 
Τα γεγονότα αυτά σημειώθηκαν την εποχή που ο 'Ολμερτ ήταν δήμαρχος της Ιερουσαλήμ (1993-2003) και αργότερα υπουργός Βιομηχανίας και Εμπορίου (2003-2006).
   Διαδώστε αυτό το άρθρο