Τρίτη, 23 Απρ.
21oC Αθήνα

Αναβλήθηκε η εξέταση έφεσης της Τιμοσένκο

Αναβλήθηκε η εξέταση έφεσης της Τιμοσένκο

Στις 26 Ιουλίου θα συνεχιστεί η ακροαματική διαδικασία καθώς αφού οι δικηγόροι της πρώην πρωθυπουργού είπαν οτι δεν μπορεί να συνεχιστεί τωρα, επειδή η Τιμοσένκο δεν είναι σε θέση να παρουσιαστεί στο δικαστήριο.

Δικαστήριο του Κιέβου ξεκίνησε σήμερα να εξετάζει την έφεση που έχει καταθέσει η πρώην πρωθυπουργός Γιούλια Τιμόσενκο σχετικά με την καταδίκη της σε επταετή ποινή κάθειρξης τον Οκτώβριο, αλλά διέκοψε αμέσως τις εργασίες του.

Οι δικηγόροι της Τιμόσενκο υποστήριξαν ότι εφόσον η ηγέτις της ουκρανικής αντιπολίτευσης δεν ήταν σε θέση να παρουσιαστεί στο δικαστήριο, η έφεσή της δεν μπορεί να εξεταστεί. Σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Ιντερφαξ, η ακροαματική διαδικασία αναβλήθηκε για τις 26 Ιουλίου.

Η εκδίκαση της έφεσης ξεκίνησε κάτω από αυστηρά μέτρα ασφαλείας με παρόντες πολυάριθμους αστυνομικούς και δημοσιογράφους και περίπου 20 υποστηρικτές της Τιμόσενκο, οι οποίοι είχαν συγκεντρωθεί έξω από την αίθουσα του δικαστηρίου.

Οι δικηγόροι της Τιμόσενκο έχουν δηλώσει ότι σκοπεύουν να υποστηρίξουν πως σημειώθηκαν σημαντικά διαδικαστικά λάθη στη δίκη, η οποία κατέληξε με καταδικαστική απόφαση εις βάρος της για κατάχρηση εξουσίας σε σχέση με μια συμφωνία φυσικού αερίου που είχε υπογράψει με τη Ρωσία όταν ήταν πρωθυπουργός.

Οι ίδιοι έχουν υποστηρίξει ότι υπάρχουν ενδείξεις πως οι δικαστές που έκριναν την υπόθεσή της ήταν προκατειλημμένοι.

Ορισμένοι αξιωματούχοι της ΕΕ έχουν επικρίνει σφοδρά την Ουκρανία για την υπόθεση Τιμόσενκο επικαλούμενοι πιθανές παρατυπίες στην καταδίκη της και καταγγελίες για σωματική βία που υπέστη στα χέρια των σωφρονιστικών υπαλλήλων.

Άλλοι έχουν δεσμευτεί ότι δεν θα παραστούν στους ποδοσφαιρικούς αγώνες του Euro 2012 που φιλοξενεί η Ουκρανία το καλοκαίρι, παρότι δεν θα προχωρήσουν σε μποϊκοτάζ.

Διαβάστε

Από την απεργία πείνας στη… δισκοπάθεια – Στο νοσοκομείο η Τιμοσένκο

Σταματάει την απεργία πείνας η Τιμοσένκο την Τετάρτη

 

 

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε