Παρασκευή, 29 Μαρ.
24oC Αθήνα

Αναβλήθηκε ξανά η δίκη για το Μαρί

Αναβλήθηκε ξανά η δίκη για το Μαρί

Νέα αναβολή στη δίκη των έξι κατηγορούμενων για τη φονική έκρηξη στη Nαυτική Bάση «Ευάγγελος Φλωράκης», στο Μαρί, στις 11 Ιουλίου, 2011.

Ο Πρόεδρος του Κακουργιοδικείου, Χάρης Πογιατζής, ζήτησε την αυτοεξαίρεση του από τη διαδικασία, καθώς, όπως δήλωσε, κατά την περίοδο 1991 με 1995 διατηρούσε δικηγορικό γραφείο με τον Α’ Κατηγορούμενο, Μάρκο Κυπριανού.

Στη συνέχεια δόθηκαν οδηγίες στο Πρωτοκολλητείο ν’ αποστείλει τη γραπτή δήλωση στο Ανώτατο Δικαστήριο για τις απαραίτητες περαιτέρω  ενέργειες.

Νέα συνεδρία ορίστηκε στις 16 Ιουλίου, στις 9 το πρωί, προκειμένου να απαγγελθούν κατηγορίες, ενώ οι κατηγορούμενοι θα υπογράψουν προσωπική εγγύηση ύψους 150.000 ευρώ έκαστος, προκειμένου να παραμείνουν ελεύθεροι.

Οι συνήγοροι υπεράσπισης επιφυλάχθηκαν κατά την επόμενη δικάσιμο να ξανασυζητήσουν το θέμα της αναθεώρησης του ποσού της εγγύησης.

Μετά τη λήξη της διαδικασίας, στους διαδρόμους δημιουργήθηκε ένταση, όταν συγγενικό πρόσωπο ενός εκ των θυμάτων αποκάλεσε τον τέως υποδιευθυντή της πυροσβεστικής και κατηγορούμενο στην υπόθεση, δολοφόνο.

Ο ίδιος αντέδρασε έντονα, ωστόσο με την παρέμβαση της αστυνομίας, τα πνεύματα ηρέμησαν.

Οι έξι κατηγορούμενοι στην υπόθεση είναι οι τέως Υπουργοί Εξωτερικών Μάρκος Κυπριανού και Άμυνας Κώστας Παπακώστα, ο τέως Υπαρχηγός της Εθνικής Φρουράς Σάββας Αργυρού, ο τέως Διευθυντής και Υποδιευθυντής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Αντρέας Νικολάου και Πάμπος Χαραλάμπους και ο τέως Διοικητής της ΕΜΑΚ Αντρέας Λοϊζίδη.

Ο κάθε κατηγορούμενος αντιμετωπίζει τις δικές του κατηγορίες με τις δικές τους λεπτομέρειες. Οι κατηγορίες που αντιμετωπίζουν αφορούν ανθρωποκτονία και πρόκληση θανάτου εξ αμελείας, παραμέληση υπηρεσιακού καθήκοντος και πράξεις που προκαλούν σωματική βλάβη.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

«Όχι» στην άρση ασυλίας του Χριστόφια για την τραγωδία στο Μαρί – Κόσμος

Υπουργοί “στο σκαμνί” του κακουργιοδικείου για τους 13 νεκρούς στο Μαρί – Κόσμος

Όλοι γνώριζαν ότι θα γίνει έκρηξη – Τι αποκαλύπτουν νέα έγγραφα

“Μπαλάκι” τα κοντέινερ του θανάτου – Παιχνίδια πρακτόρων

Απίστευτο! Ρίχνουν ευθύνες σε… νεκρούς για την έκρηξη στο Μαρί

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε